Romanya başkonsolosluk randevusu nereden alınır?

Kutay Morgan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, dedem Romanya doğumlu bende Avrupa Birliği yolu açıldığı için Romanya vatandaşlığı almak istiyorum babamla birlikte, dedem uzun bir süre önce aramızdan ayrıldı bizde soyağacından öğrendik Romanya göçmeni olduğunu, Romanya İstanbul başkonsolosluğuna konuyla ilgili mail atmıştım vatandaşlık hakkımızı kullanmak istediğimizi belirtmiştim fakat geri dönüş olmadı, başkonsolosluğa kendimiz gidip halletmek için nereden başvuru yapmam gerekir onu da internette bir türlü bulamadım bilgili birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim.

https://www.instagram.com/romanyavatandasiolmak bu sayfaya bakabilirsiniz.

Merhaba aradan çok olmasa da biraz zaman geçmiş. Bir gelişme yaşadın mı? Nasıl bir süreç izledin?

Merhaba aradan çok olmasa da biraz zaman geçmiş. Bir gelişme yaşadın mı? Nasıl bir süreç izledin?

Sanırım sizde aynı durumdan muzdaripsiniz, şöyle söyleyeyim eğer 1940 öncesi göçtüyseniz ve 19 yaş üstündeyseniz (Romanya da erginlik 19 yaş) vatandaşlık hakkınız olmuyor,3.kuşak durumuna düşüyorsunuz otomatik. Fakat yine aynı durumda 19 yaş altıysanız anneniz veya babanız üzerinden başvuru yaptığınız takdirde otomatik olarak size de vatandaşlık veriliyor.
Son yıllarda vatandaşlık talebinin çok artması üzerine artık B2 seviye romanca isteniyormuş, biz gerekli şartları karşılıyoruz ben daha 19 olmadığım için babam üzerinden vatandaşlık alabiliyorum fakat babamın B2 seviyede romanca öğrenmesi mümkün değil yaştan dolayı.19 Yaşını doldurana kadar da b2 seviye romanca öğrenmem mümlün olmadığı için ben maalesef alamıyorum.Eğer sizin de vatandaşlık hakkınız varsa diye gerekli belgeleri aşağıya yazıyorum, belgeleri aldıktan sonra Romanya-İstanbul başkonsolosluğuna gidip randevu alın, daha sonrasını bilmiyorum.

Ata.

Dogum belgesi

Isim denklik

Tabiyet

Formul a

Formul b

Formul C

Nüfus kayıt örneği

Anne/Baba

Formul a

Formul b
Nüfus kayıt örneği

Basvuran

Formul a

Formul b(evliyse)

Adli sicil kaydi

Pasaport noter onaylı kopya
Kimlik noter onaylı kopya
Altüst.
Nüfus kayıt örneği

Çocuk.
Formül a
Muvafakatname.

Bütün bu belgeler Apostil'li olacak. Eğer meraktan sorduysanız da belki aynı durumda olup bilgiye aç olan arkadaşlar bu forumdan faydalanabilirler.

Bende durum şöyle;

Doğum belgeleri yağmalanmış savaş zamanında. Ancak 1930 da nüfus sayımı yapılmış. O nüfus sayımında kayıtlarda olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorum ama onu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…