Çözüldü Rootlu telefona format atarsam telefonda bir problem oluşur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cihadullah

Decapat
Telefona Recovery'den format atacağım. Wipe data factory/wipe data cache komutlarını kullanacağım. Hard reset yani. Benim bir problemim var. Telefona format attığımda kurulumu yaparken bir baktım klavye yok. O Gmail yazma bölümünüde geçemiyoruz. Format atmadan önce yeni bir klavye uygulaması indirmiştim o yüzden ASUS'un klavye uygulamasını devre dışı bırakıp verilerini silmiştim. Herhalde o yüzden klavye gelmedi. COVID-19 dolayı zor telefoncu bulundu. Oradaki abimize verdim. Oda bir yere göndermiş. Sonra telefoncu 2 gün sonra gel al dedi aldım. Benim istediğim klavye gelsin formatı ben yapayım. Format atılmıştı ve klavye olmuştu. Flexy diye bir uygulama yüklemişler. Bunu da herhalde bilgisayardan komut yazarak telefona APK'sını yüklemişler. Downloands bölümünde flexy APK yazıyordu. Ama benim anladığım işler değil. Sonra kötü bir klavye. Ben Google Play'a ASUS ZenFone zenui keyboard yazdım çıkmıyor. Sonra APK dosyasını buldum. Şimdi ben bir daha format atacağım. Çünkü format atarken farklı ayarlar yapıyorum. Şimdi ben gene aynı şey klavye gelmemesinden dolayı korkuyorum. O yüzden bu zenui klavye APK indirdiğim için gene format atarsam gene klavye gider dediler. Bende bu dosyayı sistem uygulaması yaparsam gitmez dediler. Sistem uygulaması yapmak için root lazım dediler. Bende root atmayı biliyorum. Önceden atmıştım. Şimdi durumdan dolayı rootlu telefona hard reset atacağım. Telefonda bir problem oluşur mu? Telefonum: ASUS ZenFone Live ZB501KL. Yardımlarınızı bekliyorum. Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben bu yöntemle istediğim uygulamayı sisteme gömerdim eskiden
Peki sağolasın yardımlarınız için son bir kez daha doğru anladım mı? Şöyle izah edeyim: Telefona root at sonra klavye uygulamasını sistem uygulaması yap. Sonra root'u kaldır. Sonra hard reset format at.
Aynen öyle ama önce klavye uygulamanızın hakkında yerine bakın kaldır yerine devre dışı bırak yazıyorsa sistemdedir çalışıp çalışmadığınıda mutlaka kontrol edin sistem uygulaması yaparkende system/app yerine atacağınızı biliyorsunuz büyük ihtimal izinlerini mutlaka -rw-r--r-- şeklinde ayarlayın
Peki sağolasın yardımlarınız için son bir kez daha doğru anladım mı? Şöyle izah edeyim: Telefona root at sonra klavye uygulamasını sistem uygulaması yap. Sonra root'u kaldır. Sonra hard reset format at.

Ben bu yöntemle istediğim uygulamayı sisteme gömerdim eskiden
Aynen öyle ama önce klavye uygulamanızın hakkında yerine bakın kaldır yerine devre dışı bırak yazıyorsa sistemdedir çalışıp çalışmadığınıda mutlaka kontrol edin sistem uygulaması yaparkende system/app yerine atacağınızı biliyorsunuz büyük ihtimal izinlerini mutlaka -rw-r--r-- şeklinde ayarlayın

Çözüm
Hocam APK indirdiğim için kaldır yazıyor. Ben telefonu önceki formatlamamda cahilce bir hareketle ikinci klavye indirdiğim için o Asus Klavyenin doğalı vardı o zaman devre dışı bırak yazıyordu ben cahilce ikinci klavye uygulamam var diye ki ikinci klavye apk idi. Asus un klavyesini devre dışı bırak verileri temizle diye bir işlem yaptım. Neyse şuan hocam sistemde değil büyük ihtimal. Kaldır yazıyor ve sizin dediğiniz izin olayı işlemi ex file explorerdan yapacağım. Hocam ilk root atmayla başlayacağım demi. Kusra bakmayın bilgim yok fazla.

Diğer sistem uygulamalarından herhangi 1 tanesinin üzerine basılı tutup özellikler deyin izinlerine bakın o şekilde yapın biliyorsunuzdur belki L şeklinde tik yapacaksınız Es dosya ile
Bu arada önce kaldırın sonra sisteme gömün her ihtimale karşı
Evet ROOT ile baslayin
Estagfurullah abi ne kusuru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…