Rootlu telefonla ne yapılır?

Scofield Michael

Hectopat
Daha fazla  
Telefona yeni root attım. İnternette okudum bayağı yararlı telefonda her şeyi değiştirebiliyorsun falan demişlerdi. Telefonu iyileştirmek için ne gibi şeyler yapabilirim? Performans arttırabiliyor muyuz mesela. Ya da batarya süresi vs. çok anlamıyorum bu işlerden.

Franco Kernel ile OC yapılabilir, telefonunuz MIUI ise Customiuizer ile ozelleştirmeler yapılabilir, modul yuklenip ozellestirme ve iyilestirmeler yapilabilir. Magisk kullandıginizi varsayiyorum.

Ise yaramiyor, SD Kart RAM kadar hizli calisamaz.
Performans anlamında SD kartı RAM gibi kullanan gördüm. Araştırabilirsiniz.

Magisk ile yaptım. Telefonum MIUI. Play Store'den franco kernek indireceğim. Bir de customiuizer. OC yaparken neye dikkat etmem gerek.

Not: Franco kernel paralıymış.

SD kartın okuma yazma hızı iyiyse RAM olarak kullanabilirsin ama çok fazlada sorun oluyor, onun dışında Google Play'deki ürünleri lucky patcherla falan satın almalarını düşürebilirsin, onun dışında rootlu olmasının bir espirisi yok gibi geliyor artık bana, senelerce rootlu cihaz kullandım bir yerden sonra gereksiz bir özellik gibi oluyor.

Modüller yükleyebilirsiniz. Evvela bootloop protector modülü yükleyin. Bir modül telefonunuzun sonsuz açılma döngüsüne girmesine sebep olabilir. Bu modül onu engelliyor.

GravityBox ve Speed Boost modüllerini kullanabilirsiniz. GravityBox'ı Android sürümünüze göre indirmeniz gerekiyor.

Telefonun navigasyon barını, durum çubuğunu, orasını burasını özelleştirebiliyorsunuz.

Speed Boost ise telefonu hızlandırıyor, performans iyileştiriyor vb. Mesela ben Instagram'da video izlerken telefonum kasmaya başlıyordu bazı videolarda. Video öyle kaliteli bir şey de değil ama kasmalar oluyordu. Bu modülü yükledim ve düzeldi. Ama şu oyunda 3 FPS alıyorum, artık 100 FPS alıyorum tarzı bir şey beklemeyin, biraz hızlanıyor işte telefon.

Launcher modülleri yükleyebilirsiniz telefonunuza. Ben OnePlus Launcher kullanıyorum.

Keza LSPosed kullanabilirsiniz. LSPosed Magisk gibi modül yüklemenize yarayan bir araç fakat Magisk'te olmayan başka modüller de içeriyor. Misal GravityBox'ı LSPosed ile yüklemeniz gerekiyor.

YouTube Vanced'ı veya ReVanced'ı Magisk'ten modül olarak yükleyip normal YouTube ile yer değiştirebilirsiniz. Normal YouTube, Vanced'a (ya da ReVanced'a) dönüşüyor yani.

Modüllerin hepsini kolayca yükleyip kaldırabiliyorsunuz.

Modüllerden başka olarak açılış animasyonunu değiştirebilirsiniz. Telefon ilk açılırkenki modelinin yazdığı yazıyı demiyorum, ondan sonraki animasyonu diyorum. Oraya istediğinizi koyabilirsiniz.

İstediğiniz animasyonu indirip bir root gezginiyle /system/media bölümünden mevcut boot animasyonunuzu çıkarın ve indirdiğinizi ekleyin.

Son düzenleme:
Lucky Patcher GStore için pek işe yaramıyor ama bazen uygulamalarda işe yarıyor.
Magisk ile yaptım. Telefonum MIUI. Play Store'den franco kernek indireceğim. Bir de customiuizer. OC yaparken neye dikkat etmem gerek.

Franco'yu APK olarak da indirebilirsiniz. OC için stress testi yapın, ısınma aşırı değilse ve telefon kapanmıyorsa sorun olmaz.

modyolo gibi yerlerden apk indir

Cihaz bakımı yapmak için root booster var dominik nozka'nın uygulaması. Yanlış uygulamayı indirme. Modlu indirsen daha iyi olur

Lsposed'ı araştır onu da kur güzel modüller var. Mesela flag secure diye lsposed modülü var tek seferlik fotoğrafların ss'ini alabiliyorsun.

Lucky patcher uygulaması çok güzel. Güvenmediğin bir uygulamanın apksını modlayabilirsin. Mesela kapalı kaynak bir dosya yöneticisi kullanıyorum lucky patcher ile uygulamanın izinlerini düzenleyerek internet iznini kapattım. Verilerimi alsa bile kendi serverına gönderemiyor

Bir de customiuizer.
O uygulamayı dikkatli kullan birkaç kere telefonu brick etmiştim sonra tövbe etiim

Son düzenleme:

Hocam ben oplauncher indirdim telefona Magisk ile sonra çalışmadı Launcher. O modülü Magisk'ten kapatıp sildim sonrasında telefon kasmaya başladı yavaşladı bayağı. Nasıl düzeltebilirim?

@Crownguard

Son düzenleme:
Hocam ben oplauncher indirdim telefona Magisk ile sonra çalışmadı Launcher. O modülü Magisk'ten kapatıp sildim sonrasında telefon kasmaya başladı yavaşladı bayağı. Nasıl düzeltebilirim?

@Crownguard
Hocam onunla bir alakası yoktur, yani bilmiyorum ama Launcher direkt çalışmıyor zaten. Ayarlara girip varsayılan ana ekran uygulamasını değişmeniz lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…