Rotring 500 vs Grip 2010

Hocam kalemler elime ulaştı, öncelikle öneriniz için tekrardan çok teşekkürler. Kalem şahane, yazımı çok yumuşak ve kullanımı çok rahat. Şu an grip Edition aldığım için pişman gibiyim, yani 50tlik kalemin bu kadar iyi olduğunu görünce 150TL olanın daha iyi olmasını bekliyordum ama yanılmışım. Kalemlerin yazımı ve mekanizması bu şekilde. Beyaz kısım daha fazla açılıyor mu? Pek zorlamak istemedim. Diğer parçanın iç kısmında metal yaya benzeyen bir parça var ama çıkmıyor o da sanırım.
Keşke bende alsaydım fiyatından şüphelenmiştim ama keşke o kalemi alsaydım neyse bir dahakine onu alırım😄

@Barisdkmn 0.3 ince çizim yapmıyorsanız almayınız, çok çabuk kırılıyor tahmin edeceğiniz üzere. Bende olmasına rağmen en son ne zaman kullandığımı bile hatırlayamıyorum. 0.5 iyidir, incelemesini yapmıştım bir bakın ondan sonra laın isterseniz. 🙂
İnceleme: Pentel GraphGear 500
Eki Görüntüle 1710212

Eki Görüntüle 1710213
Ortaokuldan beri kullanırım, hiç pişman ettiği olmadı. Ben yurt dışından alıyordum daha ucuza ama bu fiyata da alınabilir. 🙂
Staedler'i Türkiye'den 12 liraya almıştım gerçekten basış hissiyatı 3 tane Grip 2011'imden daha iyiydi.
Screenshot_20230330-082319_Gmail.jpg

23.04.2021'de almışım.

Ben de konuya bir güncelleme yapayım; @Barisdkmn Steadtler ucunu aldım, uzun kullanma fırsatım olmadı. Az önce denemek için yazdım ama maalesef A4 kağıdım yok, çizim kağıdını yazdım, A4 kağıdından daha ağırdır o yüzden net bir sonuç vermeyebilir. Genel olarak yazımı XQ Ceramics II'den iyi diyebilirim.

Kalemin beyazını aldım, sonradan aklıma geldi. Bu kalemlerin ölçüleri aynı. Ben de içlerini değiştirdim, 0.7 beyaz kalemim olmuş oldu. Rengi harika bu arada. 😁

@Eforotti 0.5 kullanmaya alışıksanız konuya atılan hiçbir kalem pişman etmez bu konuda. 0.7'den geçecekseniz de problem olmaz. 🙂

WhatsApp Görsel 2023-05-07 saat 23.53.15.jpg

Markanın birçok kalemini kullandım dediğim gibi, ilk fırsatta Almanya'ya gideceğim, ilk işim fabrikasına gitmek olacak. Belli ülkelere özel olarak ürettikleri kalemler olduğunu duymuştum, onları da deneyeceğim. Alttaki lacivert kalem markanın en rahat kalemidir ama otomatik bir kalem değil, öğrenci kullanımına uygun değil yani. Çok uğraştırır, çokça da küfür ettirir. Ben bile bu rahatlığına rağmen tahammül edemedim bir süre sonra. Çizim için alınacaksa tavsiye edebilirim, onun dışında uzak durunuz. Üstteki kalem içini değiştirdiğim 0.7 beyaz kalem, ortadaki de 2 senedir kullandığım elimin terlemesinden mağdur olmuş içi değiştirilmiş 1.3 kalem. 😀
WhatsApp Görsel 2023-05-07 saat 23.59.35.jpg

Bu fotoğraf da azıcık da olsa uçları karşılaştırabilmeniz için. Mars Lumograph piyasa bulunabilecek en kaliteli çizim kalemlerinden biridir o yüzden pek baz almanızı tavsiye etmem. Haliyle en rahat yazım da onda var tabi ama çok az bir farkla Steadtler uç da XQ Ceramics'den daha rahat. Aradaki farka pek önem vermeye değmez ama tercih sizin. Hangisi ucuzsa onu alabilirsiniz. A4 kağıdında çok da farkı yok uçların. 🙂

Kalemler, uçlar veya kağıtlar hakkında başka sorunuz varsa sorabilirsiniz. Bir rehber açma fikri var aklımda ama henüz planını yapmadım. Yakın zamanda yapamayabilirim. O yüzden yapana kadar istediğiniz konuya etiketleyebilirsiniz. 🙂

Ben de konuya bir güncelleme yapayım; @Barisdkmn Steadtler ucunu aldım, uzun kullanma fırsatım olmadı. Az önce denemek için yazdım ama maalesef A4 kağıdım yok, çizim kağıdını yazdım, A4 kağıdından daha ağırdır o yüzden net bir sonuç vermeyebilir. Genel olarak yazımı XQ Ceramics II'den iyi diyebilirim.

Kalemin beyazını aldım, sonradan aklıma geldi. Bu kalemlerin ölçüleri aynı. Ben de içlerini değiştirdim, 0.7 beyaz kalemim olmuş oldu. Rengi harika bu arada. 😁

@Eforotti 0.5 kullanmaya alışıksanız konuya atılan hiçbir kalem pişman etmez bu konuda. 0.7'den geçecekseniz de problem olmaz. 🙂

Eki Görüntüle 1770875
Markanın birçok kalemini kullandım dediğim gibi, ilk fırsatta Almanya'ya gideceğim, ilk işim fabrikasına gitmek olacak. Belli ülkelere özel olarak ürettikleri kalemler olduğunu duymuştum, onları da deneyeceğim. Alttaki lacivert kalem markanın en rahat kalemidir ama otomatik bir kalem değil, öğrenci kullanımına uygun değil yani. Çok uğraştırır, çokça da küfür ettirir. Ben bile bu rahatlığına rağmen tahammül edemedim bir süre sonra. Çizim için alınacaksa tavsiye edebilirim, onun dışında uzak durunuz. Üstteki kalem içini değiştirdiğim 0.7 beyaz kalem, ortadaki de 2 senedir kullandığım elimin terlemesinden mağdur olmuş içi değiştirilmiş 1.3 kalem. 😀
Eki Görüntüle 1770878
Bu fotoğraf da azıcık da olsa uçları karşılaştırabilmeniz için. Mars Lumograph piyasa bulunabilecek en kaliteli çizim kalemlerinden biridir o yüzden pek baz almanızı tavsiye etmem. Haliyle en rahat yazım da onda var tabi ama çok az bir farkla Steadtler uç da XQ Ceramics'den daha rahat. Aradaki farka pek önem vermeye değmez ama tercih sizin. Hangisi ucuzsa onu alabilirsiniz. A4 kağıdında çok da farkı yok uçların. 🙂

Kalemler, uçlar veya kağıtlar hakkında başka sorunuz varsa sorabilirsiniz. Bir rehber açma fikri var aklımda ama henüz planını yapmadım. Yakın zamanda yapamayabilirim. O yüzden yapana kadar istediğiniz konuya etiketleyebilirsiniz. 🙂
0.5 uç kullanmaya yeni geçtim ve çok hoşuma gitti güzel pahallı olmayan bir kalem istiyorum Amazon.com.tr
Sanırım Bu kalemin 0.5'ini alacam😊

Eki Görüntüle 1770875
Markanın birçok kalemini kullandım dediğim gibi, ilk fırsatta Almanya'ya gideceğim, ilk işim fabrikasına gitmek olacak. Belli ülkelere özel olarak ürettikleri kalemler olduğunu duymuştum, onları da deneyeceğim. Alttaki lacivert kalem markanın en rahat kale midir ama otomatik bir kalem değil, öğrenci kullanımına uygun değil yani. Çok uğraştırır, çokça da küfür ettirir. Ben bile bu rahatlığına rağmen tahammül edemedim bir süre sonra. Çizim için alınacaksa tavsiye edebilirim, onun dışında uzak durunuz. Üstteki kalem içini değiştirdiğim 0.7 beyaz kalem, ortadaki de 2 senedir kullandığım elimin terlemesinden mağdur olmuş içi değiştirilmiş 1.3 kalem. 😀
Eki Görüntüle 1770878
Bu fotoğraf da azıcık da olsa uçları karşılaştırabilmeniz için. Mars Lumograph piyasa bulunabilecek en kaliteli çizim kalemlerinden biridir o yüzden pek baz almanızı tavsiye etmem. Haliyle en rahat yazım da onda var tabii ama çok az bir farkla Steadtler uç da XQ Ceramics'den daha rahat. Aradaki farka pek önem vermeye değmez ama tercih sizin. Hangisi ucuzsa onu alabilirsiniz. A4 kağıdında çok da farkı yok uçların. 🙂

Tekrardan teşekkürler yorumlarınız için. Ben de aldığımdan beri kullanıyorum sizin kalemi gerçekten çok güzel. Beyaz olan şu an gözüme ayrı bir güzel göründü.

Eki Görüntüle 1770875
Eki Görüntüle 1770878

Gerçekten beyaz rengi muhteşem duruyor 😍

0.5 uç kullanmaya yeni geçtim ve çok hoşuma gitti güzel pahallı olmayan bir kalem istiyorum Amazon.com.tr
Sanırım Bu kalemin 0.5'ini alacam😊
Akşam bu kalemi alacağım umarım hoşuma gider.

@706143 hocam staedtler 774 tiriplus'u konuyu açtığımdan beri kullanıyorum baya memnundum fakat maalesef bozuldu ve tamir edemedim sizce hala alınır mı yoksa başka bir kalem mi tercih edeyim?

Son düzenleme:
@Eforotti nasıl bozuldu? Ortaokuldan beri kullanıyorum ben, iki yıl aralıksız kullandığım oldu. Sorun mekanizmasında mı kasasında mı? Hoşunuza gittiyse fiyatı 100-150 bandındaysa alınabilir ama Pentel 120 A3Dx tavsiye ederim. Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum, bir problem yaşamadım. 🙂

@Eforotti nasıl bozuldu? Ortaokuldan beri kullanıyorum ben, iki yıl aralıksız kullandığım oldu. Sorun mekanizmasında mı kasasında mı? Hoşunuza gittiyse fiyatı 100-150 bandındaysa alınabilir ama Pentel 120 A3Dx tavsiye ederim. Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum, bir problem yaşamadım. 🙂
Mekanizması bozuldu. Önerdiğiniz kalemin linkini atabilir misiniz?

Bozulunca 8 yıl önce aldığım grip 2010'u kullanmaya başladım fakat 0.5 kullanmaya alışdığım için 0.7 pek kullanamadım :)

@706143

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı