Rotring Tikky II orijinal mi?

222744

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
5
Birkaç gün önce 10 liraya aldım arkadaşı, orijinalliği nasıl anlaşılıyor bilmiyorum, made in Germany yazısı var fakat bu ne kadar orijinallik belirtir bilmiyorum.
Fotoğraflar:

Kamera ve çekilen ortamın açısı iyi olmadığı için fotoğraflar kötü ama istediğiniz yerin fotoğrafını atabilirim.
@KojiroHyuga04

Hocam nereden gördün konuya baktığımı yahu, enteresandı.

30 yıl önce çıkan bu kalemlerin mekanizmalarını hala daha adam gibi taklit edemiyorlar.
Bu kalemden 2 tane elimde var, orijinaldiler.

Muhtemelen bu kalem de orijinaldir.
Ama ucuza alınanlarda kalem basma sorunları çok oluyor bilgine olsun.

Bu nasıl aklınıza geldi bahseder misin biraz? Zira uzun bir süredir kullanılmış bir görüntüsü var kalemin.
İkinize cevabım da aynı . İnternette herhalde biri benle aynı sorunla karşılaşmıştır diye bakarken kojiro hocamın nuh'u nebiden kalma bir Donanım Haber entrysini gördüm, burada olduğunuzu da bildiğimden bi şansımı deneyeyim dedim .

Kullanılmış görüntüsünün sebebi elimin hayvan gibi terlemesi sebebiyle etiketin boyasının sökülmesi.
Kalem üretimi zaten durmuş bir kalem, gümrük malı.

Hocam vallahi merak ettim o konuyu şimdi. Hiç hatırlamıyorum vallahi.

Konuya dönecek olursak o kalem orijinal.
Dediğim gibi mekanizmaları taklit edilemiyor.
Bozmazsan güzel bir kalem kullanacaksın, hayırlı olsun.
Kullanıcıyım hocam ama küçük bir koleksiyon niyetim de yok değil

Dandik olanlarda ne oluyor hocam, uç fazla mı gidiyor?

Kullanıcıyım hocam ama küçük bir koleksiyon niyetim de yok değil Eki Görüntüle 1216660

Dandik olanlarda ne oluyor hocam, uç fazla mı gidiyor?
Sen de bendensin, 0.5 kullanıcısısın.

10 lira civarlarına alınanlarda ya ucu fazla basar, ya çok fazla uç kırar, ya da bir anda uç basarken gövde kırılır.
Mesaj silindi ama konuya baktım. O hesap bana ait değil.

Hocam vallahi merak ettim o konuyu şimdi. Hiç hatırlamıyorum vallahi.

Konuya dönecek olursak o kalem orijinal.
Dediğim gibi mekanizmaları taklit edilemiyor.
Bozmazsan güzel bir kalem kullanacaksın, hayırlı olsun.
Bu konu:
Sen de bendensin, 0.5 kullanıcısısın.

10 lira civarlarına alınanlarda ya ucu fazla basar, ya çok fazla uç kırar, ya da bir anda uç basarken gövde kırılır.
Uç kırma sorunu yaşamadım şu ana kadar ama biraz fazla gidiyormuş gibi gelmedi değil, iç mekanizmasını biraz fazla geriye sıktım ondan oldu herhalde. Eski hale getirince düzeldi.
Aldığım arkadaş şu:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…