Router alınır mı?

taserzetsu

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B550 + Ryzen 5 5600( 4.8 GHz OC) | RX 6800 | Crucial Ballistix 2x8 (OC) | DarkFlash DLX21 | SE-224-XT (Arctic 2xP12) | 980 Pro | HyperX Alloy Origins 65 | HyperX Haste Wireless | HyperX Cloud II | Dell G3223D |
Meslek
Elektrik&Elektronik Mühendisi
Öncelikle sorunumu sizlere aktarayım. Şu anda Turkcell Superonline kullanıyorum. Modemim de onların verdiği modem. Eskiden 500 Mbps paketi kullanırken, yakın zamanda 200 Mbps'ye düşürttüm. Paket değişikliği yaptıktan sonra internet tarayıcımda çok fazla sekme açınca son açtığım sekmeler internete bağlı gözükmediğimi söylüyor ve açılmıyor, sayfa yenilemem gerekiyor hepsi için. Asıl önemli sorun salondaki modem yaklaşık 10M'lik bir Ethernet kablosu ile masaüstü PC'ye bağlı. Kablonun CAT6 olduğunu hatırlıyorum sanki. Bu uzun kablo kapıların arasından da geçiyor. Bazen kapıların kapanmasıyla ezilmelerden kaynaklı olarak internet hızım 100Mbps'ye düşüyor. Fakat telefondan Speedtest yapınca kablosuz ağ ile internet hızım olması gerektiği gibi gözüküyor. Kabloda bir sıkıntı var anlayacağınız. Kabloyu bazen elimle oynattığımda tak çıkar yaptığımda düzelebiliyor veya düzelmeyebiliyor. Bu da canımı sıktı.

Router alıp wi-fi/wi-fi bağlantısı sağlanıp router ile Ethernet kablosuyla internete baglanmayı düşündüm masaüstü PC ile. Doğru mu düşünüyorum. Tavsiye verebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun kablodan kaynaklıysa kabloyu değiştirmek mantıklı gibi. Routerdan tam verim alamazsın ama kafaya router almayı koyduysan gayet yararlı bir şey. Ben evin ucundaki odadan 50 mb internetten 30-40 arası almayı başarıyorum.

Kabloyu değiştirsem de 2-3 ay sonra yine aynısını yapacak kapılardan dolayı. O yüzden router yararlı mı diye danışmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…