Merhaba. Eğer evinizden arkadaşınızın evine kablo çekip, router'ı da arkadaşınızın evine koyarsanız tam hızla bağlanabilirler; eğer router sizin evinizde duracaksa pek çekmeyeceği için düşük hız ve bağlantı sorunları yaşarlar.Günaydın arkadaşlar. 4 katlı bir binanın 2. katında oturuyorum zemin kattaki bir daireye de arkadaşım taşınacak bu ay evde modem olarak ASUS DSL N16 modemi kullanıyorum. İnternetin zemin katta da çekmesini istediğim için router almayı planlıyorum. Şu anlık Xiaomi 4C düşünüyorum ancak aklımda bazı sorular var. Kendi dairemde 100Mbps hız alırken zemin katta routerla ne kadar hız alırım? Bir de routerı modemin yanına mı kurmak gerekiyor yoksa kablosuz bağlantıyla zemin kata mı kurmak? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Router almak yerine kablo çekip AP yerleştirmeniz daha mantıklı olmaz mı ?Günaydın arkadaşlar. 4 katlı bir binanın 2. katında oturuyorum zemin kattaki bir daireye de arkadaşım taşınacak bu ay evde modem olarak ASUS DSL N16 modemi kullanıyorum. İnternetin zemin katta da çekmesini istediğim için router almayı planlıyorum. Şu anlık Xiaomi 4C düşünüyorum ancak aklımda bazı sorular var. Kendi dairemde 100Mbps hız alırken zemin katta routerla ne kadar hız alırım? Bir de routerı modemin yanına mı kurmak gerekiyor yoksa kablosuz bağlantıyla zemin kata mı kurmak? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kablo çekmeyi düşündüm ancak farklı cephe de olduğu için biraz zahmetli binanın içinden çekmem gerekiyor bina boşluğundan sallayıp yaparsamda yönetimle uğraşmak zorunda kalırım gibi geliyorRouter almak yerine kablo çekip AP yerleştirmeniz daha mantıklı olmaz mı ?
Dediğim gibi kablo çekmek biraz zahmetli mikrotik modelleri bir araştırayım en iyisiMerhaba. Eğer evinizden arkadaşınızın evine kablo çekip, router'ı da arkadaşınızın evine koyarsanız tam hızla bağlanabilirler; eğer router sizin evinizde duracaksa pek çekmeyeceği için düşük hız ve bağlantı sorunları yaşarlar.
Router sizin evinizde duracaksa tek seçeneğiniz Mikrotik modellerinden birisiniz veya TP-Link'in High Power ürünlerinden alıp 1000mV çıkışla kullanmak ama Türkiye ve Avrupa'da yasal değil, haberiniz olsun.
Tavsiyem kablo çekip ortalama veya ucuz bir router almanız yönünde.
En mantıklısı o fakat kabloyu geçireceğin yer önemliRouter almak yerine kablo çekip AP yerleştirmeniz daha mantıklı olmaz mı ?
Hocam önerdiğiniz ürünün fiyatlarına çıkabilsem arkadaşa 12 ay İnternet bağlatırımSelam hocam router her zaman iyidir. Misal bende ASUS RT-AX86u var. Fiberde kullanıyorum bazen Türk Telekom'un verdiği modemi ana girişe takıp bu router ile kablosuz taşıyabiliyorum. Routerin en iyi özelliği şu bence 1 Gbps hızım var kablosuz olarak o hızı destekliyor.( tabii routerede göre değişebilir). Amaçları o zaten tabii ki dış koşulları da katman lazım duvar uzaklık vs deneme yoluyla yapman daha iyi olacaktır.
Aynen hocam Tek sıkıntım o binadan sıkıntı çıkartmalarıEn mantıklısı o fakat kabloytu geçireceğin yer önemligörüntü kirliliği olur. Dostum bunuda değerlendirebilirsin istersen
Xiaomi Mi Wifi Pro Sinyal Yakınlaştırıcı - Güçlendirici 300 Mbps - Global Versiyon
Kablosuzları da bulunuyor ama iyi bir tane almak gerekiyor sanırım.Kablo çekmeyi düşündüm ancak farklı cephe de olduğu için biraz zahmetli binanın içinden çekmem gerekiyor bina boşluğundan sallayıp yaparsamda yönetimle uğraşmak zorunda kalırım gibi geliyor
Dediş
Dediğim gibi kablo çekmek biraz zahmetli mikrotik modelleri bir araştırayım en iyisi
Mikrotik, asıl hedefi kurumsal olduğu için, kullanımı karışıktır; bazen basit bir şey için bile sağ elle sol kulağı göstertir. Bunu bilerek karar verin.Kablo çekmeyi düşündüm ancak farklı cephe de olduğu için biraz zahmetli binanın içinden çekmem gerekiyor bina boşluğundan sallayıp yaparsamda yönetimle uğraşmak zorunda kalırım gibi geliyor
Dediğim gibi kablo çekmek biraz zahmetli mikrotik modelleri bir araştırayım en iyisi
Önerebileceğin bir ap varsa alabilirim uygun fiyatlı 1 yıl kalmayı düşünüyor 1000 tlye falan çıkabilecek olsa eve yeni İnternet bağlatırız zatenKablosuzları da bulunuyor ama iyi bir tane almak gerekiyor sanırım.
Bu arada sen bir router ve AP ile istersen yayını 1 km de basarsın önemli olan telefon, modem yada AP'ye sinyal gönderebilecek mi
Binanın iç yapısına baktım herhangi bir kablo kanalı vs yok içeride geçen anca boat tan çekilebilir oda biraz zahmetli olur Ankarada yaşıyoruz ev bizim değil bir tanıdığımız arkadaşımda ev aradığı için ben önerdim şuan masrafları kısmasına yardımcı olmaya çalışıyorum şuanlık kontratıda 1 yıllıkMikrotik, asıl hedefi kurumsal olduğu için, kullanımı karışıktır; bazen basit bir şey için bile sağ elle sol kulağı göstertir. Bunu bilerek karar verin.
Alacaksanız ikinci ele yönelmenizi tavsiye ederim, kolay kolay eskiyen cihazlar değiller ve sıfırları bence çok pahalı. Ben de ikinci el almıştım.
TP-Link'in arayüzü daha kolay, son kullanıcıya daha çok hitap ediyor. Onlara bakmanızı tavsiye ederim ama dediğim gibi aslında bu ayarları yapmak yasak, bunu da göz önünde bulundurun. Gerçi interneti paylaşmak da yasak ama o farklı bir hikaye...
Aslında kablo görünmeyecek şekilde de çekilebilir, binalarda kablolar için ayrılmış alanlar var; bazı binalarda daha ucuza, bazılarındadaha pahalıya mâl olabilir. Ev sizin mi? Arkadaşınız ne kadar süre oturmayı düşünüyor? Hangi şehirdesiniz, tanıdık iyi bir elektrikçi var mı acaba?