Router almak vs Wireless adaptör almak

Haldroweners

Hectopat
Arkadaşlar yakında TurkNet 1000MBPS internete geçeceğim, evimde modem var ama bilgisayarıma uzak olduğu için Ethernet kullanamıyorum. Eğer ben router alıp bilgisayarının yakınında bir yere takarsam ondan Ethernet çıkarıp bilgisayarıma bağlayabilir miyim? Kayıp yaşar mıyım?

Arkadaşlar yakında TurkNet 1000MBPS internete geçeceğim, evimde modem var ama bilgisayarıma uzak olduğu için Ethernet kullanamıyorum. Eğer ben router alıp bilgisayarının yakınında bir yere takarsam ondan Ethernet çıkarıp bilgisayarıma bağlayabilir miyim? Kayıp yaşar mıyım?

Kablo çek bilgisayarına modemden. Ethernet bu muydu hatırlamıyorum ondan dolayı bir şey diyemeyeceğim.

En az 15 metre kablo çekmem lazım. O yüzden router alıp yakınıma takmak istiyorum. 2 modem gibi olursa yakın olandan kablo çekeceğim.

Routera kablo çekip 2. modem gibi kullanabilirsiniz.

Routerı kablosuz kullanacaksanız direkt Wi-Fi adaptörü almaktan pek farkı olmuyor.
Routera kablo çekip bilgisayarı da routera kablo ile bağlayın.

Routera gelen baglanti yine 15 metrelik Ethernet kablosu olmayacak mi? Yine ayni şey olmuyor mu? Not: Cok bilgim yok bilmedigimden soruyorum.

Ben de bilmiyorum hocam. Eğer öyleyse router almak mantıksız olur.

Routera kablo çekip 2. modem gibi kullanabilirsiniz.

Routerı kablosuz kullanacaksanız direkt Wi-Fi adaptörü almaktan pek farkı olmuyor.
Routera kablo çekip bilgisayarı da routera kablo ile bağlayın.

Router'a kabloyu modemden mi çekiyoruz yoksa port falan mı açtırmam lazım?

Ben de bilmiyorum hocam. Eğer öyleyse router almak mantıksız olur.

Router'a kabloyu modemden mi çekiyoruz yoksa port falan mı açtırmam lazım?

Modemin LAN portlarından birini kullanın.
Modemin LAN portundan gelen kabloyu da routerın WAN portuna bağlayın.

Routerı, Wi-Fi Access Point modunda kurmanız gerek.
Bu mod Wi-Fi AP veya Kablolu Tekrarlayıcı modu olarak da geçebilir.

Kablo olarak CAT6 ethernet kablosu kullanabilirsiniz.
Ugreen CAT6 kabloları önerebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı