Router için modem gerekli mi?

Hocam bu kısmı anladım router a direk kabloyu bağlayabiliyoruz ama router olarak vdsl router alsam sıkıntı olur mu wan girişi oluyor mu yani. Yoksa fiber bir router almalıyım?

Hocam bu kısmı anladım router a direk kabloyu bağlayabiliyoruz ama router olarak vdsl router alsam sıkıntı olur mu wan girişi oluyor mu yani. Yoksa fiber bir router almalıyım?
WAN portu olan her cihaz işinizi görür. Ama örnek olarak Keenetic cihazlarda eğer DSL girişi de varsa modem fiyatı inanılmaz artıyor. Mesela Keenetic Extra 300 TL iken Keenetic Extra DSL 480 TL. Yani o sebeple router almanız daha ekonomik olur çünkü fiber altyapı varken xDSL hizmet kullanmak hiç mantıklı değil.

Yani hocam şöyle diyebilirmiyiz. Ben wan girişi kullanacağım için dsl girişine fazladan para vermeye gerek yok. Dsl siz router wan dan bağlayıp kullanabilirim.

Evet kendi aldığın routerı Superonline'da kullanabilirsin ve fiberin GPON'ya da CAT 6 ile evine gelmesi bir şeyi değiştirmiyor ama Superonline sana fiber şifreni vermiyor bu yüzden buradaki adımları uygulayıp şifreyi alman gerekiyor ve şifreyi aldıktan sonra satın aldığın routera girip sonrasında Superonline cihazının Mac adresini aldığın cihaza kopyalaman gerekiyor bunları yaparsan sorunsuz bir şekilde bağlantı sağlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…