Router lan ışığı yanmıyor

Windows'a göre nasıl tarif ederim bilmiyorum, yeterli bilgin varsa eşdeğerini uygularsın. Çoğu şeyi ağ bağdaştırıcısı ayarlarından yapabiliyor olman lazım.

ethtool eth0 komutuyla ağ bağdaştırıcılarının durumuna bakardım. Örnek olarak aşağıdaki gibi bir çıktı alıyorsam:
Kod:
Settings for eth0:
Speed: Unknown!
Duplex: Unknown!
Bağlantı sıkıntılı demektir. Aygıtlar haberleşemez, çünkü "el sıkışma" mı desem, kablo bağlandığında anlaşamazlar işte. Hat ayarını elle yapardım.

Standart olarak 100'e ayarlardım, bakmaya gerek bile yok. Çin malı bir çöp değilse 100'ü destekler, bana da fazlasıyla yeter.
Kod:
ethtool -s eth0 speed 100 duplex full
Ayarını yaptıktan sonra bir de IP yapılandırmasını alırdım.
Kod:
dhclient eth0
Beklentim bu noktada başarılı olmam yönünde, eğer başarısız olursam da bu noktaya hiç gelmemişim, ilk komutta aşağıdaki şekilde ilerlemişim demektir:
Speed ve duplex durumu bilinmiyor değilse, yani ilk ayarlar başarılı olmasına rağmen iletişim yoksa bi' IP durumuna bakarım, dhcp'den değil elle IP ayarlarım ve modeme MTR atarım. Windows'da bu tracert diye geçer. Aradaki yolda ne sıkıntılıysa onun sorununu çözerim.
Emeğiniz için teşekkür ederim. Fakat sorunun bir Windows üzerinden bağlanamamak değil. Topolojiye göre ana modemden çektiğim kablo ile pc LAN girişinde bir problem yok. Mevzu kullandığım topoloji de çalışan kabloyu modem lan girişine taktığımda LAN ışığı yanmıyor ya da uzun süreli aralıklarla yanıp sönüyor. Eskiden çalışan sisteme sonradan switch takarak devam ettim. Bahsettiğim gün ise eski sisteme yani ana modemden gelen ana kabloyu switch üzerinden değil de direk modeme taktığımda sorunun ortaya çıkmasıdır.

Hem modem'in hem de switch üzerindeki tüm giriş kombinasyonlarını ve kablo çeşitliliğini denedim. Switch senaryosunda çalışırken analog şekilde çalışmıyor. Garip bir durum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı