İleride Turkcell hatta geçmeyi planlıyorum. Şu anda Kablonet kullanıyorum ve uzak odalarda çekmiyor. Ayrıca internete yüklendiğimde ping çok artıyor ve son 1 ayda yüklenmesem bile ping çok fazla. Ben de bu durumlara çare olarak hazır yurt dışındayken modem/router almak istedim. Ayrıca Turkcell'e geçersem bunları router olarak kullanacağım çünkü modem değiller. Sorularım şunlar:
1- Turkcell'e geçersem modem çok kötü olacak onu sadece sinyal almak için kullanacağım ama o modemin kendi kendine sinyal alamama ya da sapıtma durumları olur mu?
2-bu 3 modemden hangisi mantıklı. Bufferbloat ve merlin ya da OpenWrt de olabilir yazılım olarak. Bufferbloatı en aza indirecek cihaz olması da önemli. Bunlar dışında seçenekler var mı?
TP-LINK DECO S4(3-PACK) MESH SYSTEM WLan-Router im Onlineshop von MediaMarkt kaufen. Jetzt bequem online bestellen.
www.mediamarkt.de
3) bunlar dışında fazladan almam gereken bir şey var mı? (telefon S23, PC WI-FI6 destekli gene, evde 3 tane de Wi-Fi 5 destekli aile üyelerinin kullandığı cihaz, 1 tane Roborock 2.4 GHz, bir tane yazıcı gene 2.4 GHz ve yakında TV kutusu alırsak kabloyla bağlayacağız. Gene de kablosuz da başlayabiliriz o yüzden güçlü olması önemli routerin/modemin.