Öncelikle herkese merhaba;
Kablonet modemlerinde USB girişi olmadığı için eski VDSL2 modemi router olarak kullanıyorum. Bağladığım HDD'ye yerel ağda erişebiliyorum fakat IP numaram ile uzaktan erişim gerçekleştiremiyorum. Daha önce Türk Telekom abonesiyken aynı modemde aynı diske IP numaram ile uzaktan erişim sağlayabiliyordum. Router olarak kullandığım modeme hangi ayarları yaparak dışarıdan IP numaram ile HDD'ye erişebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkür ederim.
Seni internete çıkartan cihazda HDD'min bağlı olduğu cihazın yerel IP adresine port yönlendirmesi (NAT) yapman gerekli, hangi portu yönlendireceğini HDD'ye nasıl ulaştığın belirler. Windows dosya gezgini için 445 nolu port gibi ve IP adresin sabit değilse çalışmayabilir. Sebebi için CGN'i araştır.
Seni internete çıkartan cihazda HDD'min bağlı olduğu cihazın yerel IP adresine port yönlendirmesi (NAT) yapman gerekli, hangi portu yönlendireceğini HDD'ye nasıl ulaştığın belirler. Windows dosya gezgini için 445 nolu port gibi ve IP adresin sabit değilse çalışmayabilir. Sebebi için CGN'i araştır.
İP numaramı speed test uygulamasından kontrol ettiğimde hiç bir zaman değişmiyor hep aynı numara bu sabit ip demek değilmidir? Bu arada ilginize teşekkür ederim.
İP numaramı speed test uygulamasından kontrol ettiğimde hiç bir zaman değişmiyor hep aynı numara bu sabit ip demek değilmidir? Bu arada ilginize teşekkür ederim.
Herhangi bir hizmet sunucu tarafından görüntülenen IP yi referans alarak doğru sonuç elde edemeyiz. Modem arayüzünde yada WhatIsMyIp.com benzeri sitelerde daha tutarlı olur sonuç ki işin aslı servis sağlayıcıyı arayıp müşteri hizmetlerine sormaktır.