Router tavsiyesi

Zippo

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Bir iki gün içinde 3+1 evimize Kablonet 500 Mbps GPON fiber bağlanacak. 110 metrekare kadar var balkonla birlikte 130.

Eski sağlayıcı Türk Telekom'du bağlantı kalitesinden çok çektik maalesef. Hem hat hem modem kaynaklı sorunlar yaşadık. Hazır yeni sağlayıcı ve daha yüksek bir hıza geçiyorken donanımı da doğru kuralım istiyorum.

Problemleri araştırırken sağlayıcıların verdikleri modemlerin yeni çağın ihtiyaçlarını karşılamadığını ve routerın çok Basic kullanım dışında şart olduğunu öğrendim ki bizim evde çok yoğun internet kullanımı var. Telefonlar, TV, birkaç kişiye ait laptop, ağı kullanan diğer cihazlar kulaklık vs. ilaveten benim evden çalıştığım da oluyor ve toplantılarda vs. kopmak, bağlantı sorunları yaşamak çok problem oluyor. Oline oyunlar da oynuyorum dolayısıyla oyunlar için de performans önemli.

Ana kullanım masaüstü bilgisayarda ethernetle olacak. Diğer cihazların nerdeyse hepsi wifi kullanacak.

Bütçe belirlemedim, ekonomik olmak zorunda değil. Fiyat performans ve üzeri önerilerinizi paylaşabilirsiniz.

Teşekkürler.

TPlink AX72 kullanıyorum. Evde ağa bağlı 10 cihaz var. Hem eşzamanlı bağlantı hem de kablosuz performansı açısından son derece başarılı bulduğum bir cihaz bunu tavsiye edebilirim.

TPlink AX72 kullanıyorum. Evde ağa bağlı 10 cihaz var. Hem eşzamanlı bağlantı hem de kablosuz performansı açısından son derece başarılı bulduğum bir cihaz bunu tavsiye edebilirim.
Hocam yanıt için teşekkürler. Araştırdıkça beynim yandı gerçekten, çok da az içerik var internette. AX55 alıp geçmeyi bile düşündüm. AX73 ile finalleyeceğim sanırım. Yarın bağlamaya gelecekler teknik ekibe de sorup sonrasında AX73 alacağım gibi duruyor. ASUS'lar çok aklımı karıştırdı ama gereksiz pahalılar gibi hissediyorum.

Evet model ismine 'gaming' yazıp abartı fiyatlara satıyorlar.

Selam, Kablonet 500 Mbps GPON fiber bağlantısı için TP-Link Archer AX6000 modelini sana öneririm. Wi-Fi 6 desteği, 8 anteni ve yüksek performansıyla ev içindeki internet deneyimini muazzam hale getirir.

Ben de AX73 aldim tplink. Tavsiye ederim. AX72/73 ayni modeller. Amazonda AX73 bi 300 lira falan daha ucuz.

Evinizde ölü nokta olursada RE700X veya RE705X alip ekleyebilirsiniz ikide ayni modeller sadece tasarim farki var. Ben RE705X aldim 2 tane. EasyMesh sistemi var tek ag uzerinden baglaniyor mesh sistemiylede gecisleri hissetmiyorsunuz. Extenderlari kurarken AX73un uzerindeki WPS tusuna basiyorsunuz sonrada extenderin uzerindeki WPS tusuna basiyorsunuz otomatik kuruyor. Modem arayuzune girmenize bile gerek yok.

iPhone 12 Pro ile modemle ayni odada 750mbps hiz aliyorum evin en uzak noktalarinda da (balkonda vs) 250mbps aliyorum. Extenderlari kurmadan once balkonda 10mbps aliyordum. Evim balkonlarla birlikte 163m2. Turk telekom fiber 1000mbps kullaniyorum.

AX73u direkt turk telekomun gpon cihazina bagladim. PPPoE kurulumu yaptim direkt calisti. MAC ID kopyalama yapmadim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…