Herkese merhaba,
Bir iki gün içinde 3+1 evimize Kablonet 500 Mbps GPON fiber bağlanacak. 110 metrekare kadar var balkonla birlikte 130.
Eski sağlayıcı Türk Telekom'du bağlantı kalitesinden çok çektik maalesef. Hem hat hem modem kaynaklı sorunlar yaşadık. Hazır yeni sağlayıcı ve daha yüksek bir hıza geçiyorken donanımı da doğru kuralım istiyorum.
Problemleri araştırırken sağlayıcıların verdikleri modemlerin yeni çağın ihtiyaçlarını karşılamadığını ve routerın çok Basic kullanım dışında şart olduğunu öğrendim ki bizim evde çok yoğun internet kullanımı var. Telefonlar, TV, birkaç kişiye ait laptop, ağı kullanan diğer cihazlar kulaklık vs. ilaveten benim evden çalıştığım da oluyor ve toplantılarda vs. kopmak, bağlantı sorunları yaşamak çok problem oluyor. Oline oyunlar da oynuyorum dolayısıyla oyunlar için de performans önemli.
Ana kullanım masaüstü bilgisayarda ethernetle olacak. Diğer cihazların nerdeyse hepsi wifi kullanacak.
Bütçe belirlemedim, ekonomik olmak zorunda değil. Fiyat performans ve üzeri önerilerinizi paylaşabilirsiniz.
Teşekkürler.