Router ve mesh sistemi arasındaki fark nedir?

Zacken

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben ağımı hızlandırmak istiyorum ama hangisinin ne işey yaradığını bikmiyorum. Modemle odam arasında bahçe var 35-40 metre var modemin yanında 18 download Mbps alıyorum bunu arttırmam lazım çünkü bilgisayar alacağım ne yapacağım hiç bilmiyorum eğer mesh sistemi alacaksam ASUS zenwifi AX hybrid alacağım. Routersa ASUS ROG rapture GT Axe16000.

Merhaba, ben ağımı hızlandırmak istiyorum ama hangisinin ne işey yaradığını bikmiyorum. Modemle odam arasında bahçe var 35-40 metre var modemin yanında 18 download Mbps alıyorum bunu arttırmam lazım çünkü bilgisayar alacağım ne yapacağım hiç bilmiyorum eğer mesh sistemi alacaksam ASUS zenwifi AX hybrid alacağım. Routersa ASUS ROG rapture GT Axe16000.

Router modemden ya da bağlantınız fiberse ONT cihazından interneti alıp, kablolu ya da kablosuz olarak diğer bilgisayarlara ve cihazlara yayan cihazdır.

Mesh sistem ise var olan kablosuz internet ağının ulaşmadığı noktalara da internetin mümkün olan en az kayıpla ulaşmasını sağlayan genelde bir ana cihaz ve ona kablosuz olarak bağlanan farklı sayıda uydu cihazlardan oluşan bir sistemdir.

Bu arada internet paket hızınız nedir?

Router modemden ya da bağlantınız fiberse ONT cihazından interneti alıp, kablolu ya da kablosuz olarak diğer bilgisayarlara ve cihazlara yayan cihazdır.

Mesh sistem ise var olan kablosuz internet ağının ulaşmadığı noktalara da internetin mümkün olan en az kayıpla ulaşmasını sağlayan genelde bir ana cihaz ve ona kablosuz olarak bağlanan farklı sayıda uydu cihazlardan oluşan bir sistemdir.

İnternet hızım yaklaşık 20 Mbps.

ben pek anlamadım ne almalıyım

İnternet hızım yaklaşık 20 Mbps.

ben pek anlamadım ne almalıyım

Paket hızınız çok düşük hocam eğer yakın zamanda artırma gibi bir ihtimal yoksa çok pahalı bir yatırım yapmaya gerek yok bence. Şimdilik uzun bir ethernet kablosuyla odanıza interneti çekin bahçe size aitse içinden geçirmeniz sorun olmayacaksa.

Paket hızınız çok düşük hocam eğer yakın zamanda artırma gibi bir ihtimal yoksa çok pahalı bir yatırım yapmaya gerek yok bence. Şimdilik uzun bir Ethernet kablosuyla odanıza interneti çekin bahçe size aitse içinden geçirmeniz sorun olmayacaksa.

Sorun olmaz ama çok uzun bir mesafe var.

yani bunlardan hangisini almam lağzım benim problem için

yani bunlardan hangisini almam lağzım benim problem için

Hocam arada bahçe var diyorsunuz mesh cihaz ya da menzil genişletici alsanız bile o cihazı modemle odanız ortasında arasında bir yere koymalısınız ki işe yarasın.

Bu durumda cihazı koyacağınız nokta bahçe içinde kalacaksa oraya zaten uzatmayla falan bir priz götürmeniz lazım, yani cihaz açıkta yağmura çamura maruz kalabileceği için mantıklı bir çözüm olmayacak. Sizin için en iyi çözüm uzun bir ethernet kablosu çekmek.

Bu arada sizin internet paket hızınız 20 Mbps ise kabloyla bilgisayara bağladığınızda da 18-19-20 Mbps gibi bir hız alacaksınız. Altyapınızın daha yüksek bir hızı destekleyip desteklemediğini servis sağlayıcı firmanızdan öğrenebilirsiniz.

Hocam arada bahçe var diyorsunuz mesh cihaz ya da menzil genişletici alsanız bile o cihazı modemle odanız ortasında arasında bir yere koymalısınız ki işe yarasın.

Bu durumda cihazı koyacağınız nokta bahçe içinde kalacaksa oraya zaten uzatmayla falan bir priz götürmeniz lazım, yani cihaz açıkta yağmura çamura maruz kalabileceği için mantıklı bir çözüm olmayacak. Sizin için en iyi çözüm uzun bir Ethernet kablosu çekmek.

Bu arada sizin internet paket hızınız 20 Mbps ise kabloyla bilgisayara bağladığınızda da 18-19-20 Mbps gibi bir hız alacaksınız. Altyapınızın daha yüksek bir hızı destekleyip desteklemediğini servis sağlayıcı firmanızdan öğrenebilirsiniz.

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı