Router ve VPN için hangi cihazlar seçilmeli?

dBerkeTurkmen

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek
Merhaba arkadaşlar,
Ev içi internet dağıtımında oldukça spesifik bir konuda yardıma ihtiyacım var. Bu konuda uzman değilim, bu yüzden bazı mantıksal hatalar yapabilirim; anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.
Durumu daha iyi açıklayabilmek için bir şema oluşturdum.
Superonline'ın 1G altyapısını kullanıyorum ve bu nedenle Superonline'ın sağladığı Router'ı kullanmak zorundayım. Bildiğim kadarıyla Superonline kullanıcı adı ve şifre bilgilerini paylaşmıyor, ancak bu durum basit bir şekilde aşılabiliyor. Ben, oluşturmayı planladığım VPN ağı için ayrı bir router kullanmayı düşünüyorum.
Sizce, ikinci bir router alıp bunu sadece VPN dağıtıcı olarak mı kullanmalıyım? Yoksa piyasada, aynı anda hem VPN'li hem de VPN'siz SSID dağıtımı yapabilen routerlar var mı?
Ek olarak, VPN ile ağa bir iPhone üzerinden bağlandığımda socks proxy kullanmam gerekiyor. iPhone ağ konfigürasyonunda bunu doğrudan yapabilmem mümkün müdür, yoksa bu işlem için ek bir ağ cihazı almam gerekir mi?

1724214764680.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

topoloji çok basit kalmış, evet bu topolojide VPN yapabilirsiniz ama amacınızı veya yapmak istediğiniz senaryoyu paylaşırsanız daha güzel bir senaryo yaratabiliriz.

Merhabalar,

topoloji çok basit kalmış, evet bu topolojide VPN yapabilirsiniz ama amacınızı veya yapmak istediğiniz senaryoyu paylaşırsanız daha güzel bir senaryo yaratabiliriz.
İş için kullandığım cep telefonlarının WiFi ağı üzerinden 7/24 bağlantı kalmasını istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı