Router veya modem almak internet paketinden kaynaklanan sorunlara çözüm olur mu?

Adrian Shephard

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
CPU: AMD Ryzen 5 5600
GPU: Inno3D RTX 4060
Fare: Logitech G203
Klavye: MSI GK20 Vigor
Kulaklık: HyperX Cloud Stinger Core
SSD: Netac AKJHG77278 500 GB + Kingston A400 SSDNow 500 GB + Crucial BX500 240 GB
Monitör: ViewSonic VX2428
Meslek
Yaşamak
Çeşitli nedenlerden dolayı (taahhüt, ev halkının isteksizliği vs.) İnternet paketimi değiştiremiyorum ve internete birden fazla cihaz bağlandığı zaman internetin kafayı yemesi artık canıma tak etmeye başladı.

Altyapımız ADSL, ISS'miz D-Smart ve paketimiz 10/2 Mbps hızında. Modemin modeli TP-Link TD-W9970(TR) v1 ve en az 7 yıllık ama göründüğü kadarıyla sağlam çalışıyor. Hat değerlerim gördüğüm kadarıyla iyi.

Ben bu modem yerine başka bir modem alsam (mesela Keenetic Omni DSL) veya modemin yanına bir router (mesela Mercusys MR70X) taksam bu sorunların en azından bir kısmı çözülebilir mi? Yanıtlarınızı bekliyorum, iyi akşamlar.

İnternetin kafayı yemesinden kastım, online oyunlarda (mesela CS2, PUBG) ping değerlerinin çok yüksek seviyelere çıkması ve Wi-Fi'ye bağlı olan rastgele birisinin internetinin bağlı göründüğü halde çalışmaması gibi sorunlar.

Son düzenleme:
Sorunlarını biraz çözer çünkü modem ya da router internet trafiğini bir nebze ayarlayacaktır. Ancak aynı modeme birden fazla kişi bağlandığında ister istemez ping sorunu yaşayacaksın.

Şöyle bir soru daha ekleyeyim: Eğer alacaksam modem mi almalıyım router mi? Bütçem 1000 lira ve modemi ikinci el alabilirim.

Bir nebze çözer ama senin internet paketinde düşük ondan da yapabilir.
1000 TL'ye 5GHz uyumlu modem bulabilirsen bak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…