Routera 5 GHz bağlanmak vs 2.5 GHz bağlanmak

Makaleler
2
Daha fazla  
Dostlar selam, evimde Xiaomi router kullanıyorum. Ama Router'a hangi Wi-Fi'yi bağlamalıyım hangisi daha güzel olur? Hem stabil hem de hızlı bir bağlantı olur? 2.5GHz mi yoksa 5GHz mi? 5GHz yakında çekiyor ama hızı yüksek 2.5GHz orta çekiyor hızı da ortalama karar veremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modeme yakınsanız 5, uzaksanız 2.4 ghz.

5 GHz in düzgün çektiği noktalarda 5 GHz kullanmalısınız. Diğer noktalar için 2.4 GHz.

5 GHz'de kem kanal sayısı fazladır. Hemde daire dışına sinyal çıkmaz o yüzden kanal çakışması olmaz diğer WiFi sinyalleri ile.

İfadeler: kt2
Bilgisayar ile bağlanıyorsanız 5G ile bağlanın, telefon ve diğer WiFi gerektiren ev eşyaları için 2.5G kullanın. Hız konusunda aralarında fark yok denilecek kadar az. Sadece indirme ve yükleme olduğunda sadece bir tanesine yük biniyor. Yani 5G ile indirme yapıyorsanız 2.5G'nin WiFi hızını etkilemiyor.

Modeme yakınsanız 5, uzaksanız 2.4 GHz.

Arkadaşlar dediğimi hepiniz yanlış anlamışınız, evde internet az çektiği için Wi-Fi çoğaltıcı Xiaomi router aldım bende diyorum ki bununla hangi sinyali güçlendireyim 2.5GHz mi yoksa 5 mi?

Arkadaşlar dediğimi hepiniz yanlış anlamışınız, evde internet az çektiği için Wi-Fi çoğaltıcı Xiaomi router aldım bende diyorum ki bununla hangi sinyali güçlendireyim 2.5GHz mi yoksa 5 mi?
Yazdığım şeyde yanlış anlaşılma yok. WiFi çoğaltıcıya hangi cihazlarla bağlanacaksan ona göre kurman gerekiyor. Eğer Wi-Fi çoğaltıcıyı telefon, televizyon ve ev aletleri gibi cihazlar için kullanacaksan 2.5G bağlaman gerek. Bilgisayarlar için 5G.

hocam seninkini yanlışlıkla almışım diğerlerini etiketleyecektim.

WiFi Repeater'mi aldığınız yok Router'mı aldınız. ikisi birbirinden çok farklı cihazlar. Siz güçlendirmekten kastınız WiFi sinyalini tekrarlamak ise ve Router aldıysanız yanlış olmuş.

Bu cihaz bir Router değil. Maalesef TR'de her cihaza Router yada Modem ismi verme alışkanlığı var satıcıların

Ürün bir Repeater yada diğer adı ile WiFi Extender.

Yalnız bu ürün WiFi4. Yani 2.4 GHz'de 300 Mbit'e kadar destek sağlar. 5 GHz sinyali bu cihaz ile dağıtamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…