Router'a DSL bağlama

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evime internet alacağım. Şu an saha dolabına kadar fiber altyapısı olduğu için evime DSL kablosu geliyor. Bu DSL kablosunu Router'a bağlamak için bir dönüştürücü var mıdır?
Yoksa dsl bir modem almam mı gerekiyor?

Saha dolabından sonrası VDSL2/VDSL2+ olarak geldiği için bir modem şarttır. Hali hazırda elinizde router varsa onu da ikinci cihaz olarak kullanma şansınız var. İster router olarak kullanıp WAN kurulumunu elinizdeki cihaza bırakırsınız, isterseniz almak durumunda olduğunuz cihaza kurulum yapar şu elinizde bulunan cihazın bir LAN portuna kablo çekerek access point yapar ve evinizdeki Wi-Fi kapsama alanını arttırırsınız.

Hali hazırda elinizde router varsa onu da ikinci cihaz olarak kullanma şansınız var.
Ben routher'ı ikinci cihaz olarak da kullansam o dsl'i taktığım modemin wifi'ını kullanmayacağım. Wifi'ı olmayan, benim eve gelen rj11 kabloyu rj46'ya çeviren birşey yok mu ya? Normal modemden wifi'ı çıkarmışız gibi.

Öyle bir şey yok. Mesele jak dönüşümünde değil. Hattan gelen kablo ile RJ45 jaklı kablonun taşıdığı sinyaller aynı türden değil. Dolayısıyla bu sinyal türleri arasında (mo)dülasyon ve (dem)odülasyon işini üstlenecek bir cihaz şart. Elinizdeki cihazın modem özelliği yoksa onunla xDSL kullanmanız mümkün değildir. Böyle bir cihazı FTTH veya FTTB türü fiber internetle kullanabilir veya hali hazırda olan bir xDSL modeme ikinci cihaz olarak bağlayabilirsiniz. Böyle bir durumda da istediğiniz cihazın Wi-Fi bağlantısını kullanabilir ve dilerseniz diğerinin Wi-Fi yayınını kapatabilirsiniz.

Wifi'ı olmayan modem var mı peki? Daha uygun fiyatlı olacağı için sordum.
Neredeyse bulmak imkansız olacağı için ucuz yollu bir modem alıp ayarlarından Wi-Fi özelliğini kapatmak en doğru çözüm olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…