Geçenlerde RPCS3 indirdim. Bir oyun oynamak için ama hep malum sitelerde var. Niye acaba sebebi nedir düzgün güvenilir sitelerde niye olmuyor bu oyunlar?
Bulamadığım oyunları buradan çekiyorum, geniş bir kütüphanesi var.
Aslında bu emülatörlerin yapımcılarının çoğu halihazırda oyununuz varsa çeşitli programlarla rip edip bilgisayar ortamında oynayabilirsiniz diyor. Hiçbir emülatörde BIOS dosyası inik geldiğini görmedim mesela. Hiçbirisi internetten gidin Rom, Bios indirin de oynayın demiyor. Aslında onlar da korsana karşı.
Fakat bunlar eski teknoloji olmalarına nazaran bu işlere yeni yeni girişmek isteyenler, sizin benim gibi zamanında imkân bulamamış insanlar olabiliyor. Bu durumda indirmekten başka pek yapabileceğimiz bir şey yok maalesef.
Şimdi, PS3 oyunları DVD oyunlarıdır ve ps3 için satılırlar. Bunların PC de oynanmaması gerekir zaten. Bu yüzden PC için legal bir satıcı yok. Bildiğim kadarıyla, ps3 diskiniz duruyorsa onu da bir şekilde bu programın okuyacağı biçime dönüştürebiliyorsunuz.
Doğal olarak tek şans internetten bu oyunları indirmek.
Geçenlerde RPCS3 indirdim. Bir oyun oynamak için ama hep malum sitelerde var. Niye acaba sebebi nedir düzgün güvenilir sitelerde niye olmuyor bu oyunlar?
Çünkü bu oyunlar ROM olarak adlandırılır ve ROM dijital PSN mağazasında bulunur.
PSN mağazası bu oyunların kodlarını ve dosyalarını harici olarak vermediği için sadece korsan daha doğrusu dijital arşiv sitelerinde bulunur.
Çünkü emülatörler konsol üreticileri tarafından desteklenmez ve resmi değillerdir. Desteklenmediği için oyunlar emülatöre uygun yapılmaz ve oraya çıkartılmaz. Aksine emülatörler konsollara uyum sağlayacak şekilde tasarlanır. Mesela PS3 emülatöründe hâla oyunların büyük kısmının bozuk olma sebebi PS3'ün mimarisinin oyun yapımcılarını bile zorlayan yapıda olması.
Çünkü emülatörler konsol üreticileri tarafından desteklenmez ve resmi değillerdir. Desteklenmediği için oyunlar emülatöre uygun yapılmaz ve oraya çıkartılmaz. Aksine emülatörler konsollara uyum sağlayacak şekilde tasarlanır. Mesela PS3 emülatöründe hâla oyunların büyük kısmının bozuk olma sebebi PS3'ün mimarisinin oyun yapımcılarını bile zorlayan yapıda olması.
Ah o cell mimarisi sağ olsun gran truismo 6 bile oynayamıyorum. (Rpcs3 ciddi sistem istiyor o oyunda)
“Oyunda 1900 otomobil var ve hepsini kazanamaz isem rahatlayamam.
Ah o cell mimarisi sağ olsun gran truismo 6 bile oynayamıyorum. (Rpcs3 ciddi sistem istiyor o oyunda)
“Oyunda 1900 otomobil var ve hepsini kazanamaz isem rahatlayamam.
Ben sadece eski GoW oyunları için girmiştim. GoW Ascension'ı oynayamamak sinir etmişti beni. Gerçi o zamanlar yurt dışı PSN hesabı oluşturup PS NOW ile oynayabiliyorduk. Oyunu eski internetim sağ olsun 540P stream ederek oynamıştım. Yalnış bilmiyorsam PS4 ve PS5 biraz daha PC'ye uygun bir mimaride. Zaten diğer türlü exc oyunları PC'de görmemiz zor olurdu.