Öncelikle herkese merhaba, ben şu an ege 50 kullanıyorum 110'luk. Üniversiteye gideceğim, o yüzden de motor almak istiyorum, RS200 almayı planlıyorum 2.el debriyajlı, başlangıcım olacak, önerir misiniz? Sıfır almak istedim, bir şekil sıfır da alabilirim ama fiyatı çok fazla uçmuş 197 bin olmuş,2. el almayı planlıyorum. Tecrübesi olan, fikri olan varsa yardımcı olabilir mi? Eğer RS200 olmaz derseniz ne önerirsiniz? RS200'ü öven kadar gömen de var araştırınca fark ettim, şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.
RS200 kullanan biri olarak avantajlarını ve dezavantajlarını yazayım sen ona göre karar ver.
Avantajları: Motor bloğu sağlam ve yolda bırakmaz.
Kronik sorunları yok, olan bazı kornikler ise mekanik değil ve tüm sorunların kesin çözümleri var.
Montaj hataları diğer markalara kıyasla çok daha az.
Servisleri Çinli motorlara kıyasla genelde çok daha iyi, şehirinde en az bir adet düzgün yetkili servis vardır.
Parçaları her yerde var, parça beklemene gerek yok.
Motorun süspansiyonları iyi.
Motor az yakıyor 100kilometrede 2,5 litre ile 3 litre arası yakıyor.
Dezavantajıları: Motor tek silindir.
Tek silindir olduğundan titreşimi var.
Motorun grenajları kalitesiz ve pahalı.
Motorun bakım ücretleri naked motorlara (NS200, D200) kıyasla daha fazla çünkü grenajlar ek işçilik gerektiriyor.
Motor kaza yaparsa grenajları pahalıya patlıyor, bu yüzden NS200 gibi modellere göre daha çok masraf çıkarıyor.
Koltuğu kötü, konfor sele takman gerekiyor.
Aküsünde sorun olabiliyor ama sadece bazılarında oluyor.
Motor 4-5 bin devir arasında grenajların titremesinden ve kalitesizliğinden, zırıltı sesi çıkarıyor. Bunu düzeltmek için aralarına çift taraflı bant atman lazım ama uğraştırıcı bir iş.
Vites göstergesi yok.
Motor sıcaklığını göstermiyor.
Fabrika lastikleri kötü, alacak isen acilen değiştir derim.
0 almayacaksın ama 0 fiyatı ciddi derecede düşüyor 2. el olunca.
Koruma demirleri kötü. (tabii racing tarzında hep kötü)
Aklıma gelenler bu kadar 2. el temiz bulursan (Exper'e götür derim ben) iyi motor. Şimdiden hangi motoru alırsan al hayırlı olsun, tekerine taş değmesin.