Merhaba, ben RS775 DC motorumu en iyi, güçlü ve sıkıntısız hangi güç kaynağını kullanarak çalıştırabilirim? Kalıcı çözüm istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!
Ne kadar fazla RPM yani dönüş sayısı o kadar kısa ömür.
Ne kadar düşük voltaj o kadar uzun ömür.
Tavsiyem 12Volt kullanman. Çünkü çok daha fazla batarya/pil/akü seçeneği var. Ayrıca daha az ısınmaya neden oluyor bu da motorun ve kabloların ömrünü uzatıyor.
Ne kadar fazla RPM yani dönüş sayısı o kadar kısa ömür.
Ne kadar düşük voltaj o kadar uzun ömür.
Tavsiyem 12Volt kullanman. Çünkü çok daha fazla batarya/pil/akü seçeneği var. Ayrıca daha az ısınmaya neden oluyor bu da motorun ve kabloların ömrünü uzatıyor.
Projede kullanacaksın tahminimce. Projenin tipine göre, motoru hangi amaçla kullanacağına göre değişir. İşin içinde havalanma var mı mesela, suda ilerleme var mı
Bizzat kendimde mevcut. Bir proje için almıştım. Yaptığım test ile motor ilk kalkışta 3 amper kadar(boşta çekiyor). Fakat asıl hızlara 24 volt ve sonrasında ulaşıyor. Bende sabit 12 volt akü olduğu için bu sorunu DC to DC bost devresi ile çözdüm. 12 voltu 32 Volta kadar çıkarıyorum fakat aküyü sömürüyor haliyle. Tavsiyem 24 volt smps güç kaynağı (LED trafosu değil) güç kaynağı ile çalıştırabilirsiniz. Motor misal 120 watt ise (motora binen yüke göre) biraz daha fazla güçte bir smps güç kaynaklarına yönelmeniz. Kendi yaptığım deneylerde bu daha sağlıklı geldi. Tercih sizin tabii ki.
Bu arada fazla voltajda motor sargılarının ömüleri azalabilir. Ayrıca güç kaynakları ile uğraşırken dikkatli olun hocam.
Projede kullanacaksın tahminimce. Projenin tipine göre, motoru hangi amaçla kullanacağına göre değişir. İşin içinde havalanma var mı mesela, suda ilerleme var mı
Yani şöyle söyleyeyim, evet bu motoru bir projede kullanacağım (orta boy bir masa tipi vantilatör) fakat sorun şu ki 12v 30ah bir led trafosuna bağladığım da ve ucuna vantilatör pervanesini taktığımda istenilen güç ve torkta dönmüyor ve ilk kalkışta çok yavaş bir şekilde ivmeleniyor.
Bizzat kendimde mevcut. Bir proje için almıştım. Yaptığım test ile motor ilk kalkışta 3 amper kadar(boşta çekiyor). Fakat asıl hızlara 24 volt ve sonrasında ulaşıyor. Bende sabit 12 volt akü olduğu için bu sorunu DC to DC bost devresi ile çözdüm. 12 voltu 32 Volta kadar çıkarıyorum fakat aküyü sömürüyor haliyle. Tavsiyem 24 volt smps güç kaynağı (LED trafosu değil) güç kaynağı ile çalıştırabilirsiniz. Motor misal 120 watt ise (motora binen yüke göre) biraz daha fazla güçte bir smps güç kaynaklarına yönelmeniz. Kendi yaptığım deneylerde bu daha sağlıklı geldi. Tercih sizin tabii ki.
Hımm, anladım hocam. Fakat en yüksek hızda (olabildiğince) bir şekilde dönmesini sağlamak istiyorum ve şu ana kadar hiçbir güç kaynağı istediğim sonucu verebilmiş değil maalesef.
Yani şöyle söyleyeyim, evet bu motoru bir projede kullanacağım (orta boy bir masa tipi vantilatör) fakat sorun şu ki 12v 30ah bir LED trafosuna bağladığım da ve ucuna vantilatör pervanesini taktığımda istenilen güç ve torkta dönmüyor ve ilk kalkışta çok yavaş bir şekilde ivmeleniyor.
Hocam 775'lerde akım değil genelde gerilim daha çok etkiliyor dönüş hızını. Siz dönüş istiyorsanız RS 550 serisine bakın derim. 12 volt aküde ( amperi iyi olan) rahat 9- 15 bin devirleri geçiyor.
Bu arada fazla voltajda motor sargılarının ömüleri azalabilir. Ayrıca güç kaynakları ile uğraşırken dikkatli olun hocam.
Hocam 775'lerde akım değil genelde gerilim daha çok etkiliyor dönüş hızını. Siz dönüş istiyorsanız RS 550 serisine bakın derim. 12 volt aküde rahat 9- 15 bin devirleri geçiyor.