RTC anlık sabit zaman nasıl alınır?

Mçınar

Kilopat
Merhaba arkadaşlar RTC üzerinde güncel zaman devam ederken butona basıldığında o güncel anı sabit versin istiyorum yani söyle anlatayım telefonda kamerada fotoğraf çekiyoruz denklaşöre bastığımız o an fotoğrafı çektiğimiz o zamanı çekmek istiyorum nasıl yapabiliriz?

[CODE title="RTC"]#include <virtuabotixRTC.h>
virtuabotixRTC Saat(6, 7, 8); //CLK -> 6, Data -> 7, RST -> 8
String gunler[] = {"PAZARTESI", "SALI", "CARSAMBA", "PERSEMBE", "CUMA", "CUMARTESI", "PAZAR"};
void setup() {
Serial.begin(9600);
}
void loop() {
Saat.updateTime(); //Bu kod ile RTC deki anlık zamanı alıyoruz.
Serial.print(Saat.hours); //Saat
Serial.print(":");
Serial.print(Saat.minutes); //Dakika
Serial.print(":");
Serial.print(Saat.seconds); //Saniye
Serial.print(" ");
Serial.print(Saat.dayofmonth); //Gün
Serial.print("/");
Serial.print(Saat.month); //Ay
Serial.print("/");
Serial.print(Saat.year); //Yıl
Serial.print(" ");
Serial.println(gunler[Saat.dayofweek - 1]); //Hangi güne denk geldiğini bularak yazdırıyoruz.
delay(1000); // 1 saniye bekletiyoruz.
}[/CODE]

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaman bilgisi hafıza kartına yapılacaksa datalogger diye arat. İnsanlar zaten hazır kullanıyor.

Olay anındaki zamanı görmek ise o olayı belirten şeyi yazdıktan sonra zaman kodlarını yaz.

Pek istediğini anlamadım. Zaten normal kullanırkene o kodlar kullanıyor.

hocam anlık zamanı boutopna basıldığında alıyorum şimdi ama elektrik gidince butondan alınan değerler sıfırlanıyor eeprom kullanmam lazım herhalde

hocam anlık zamanı boutopna basıldığında alıyorum şimdi ama elektrik gidince butondan alınan değerler sıfırlanıyor eeprom kullanmam lazım herhalde
Rtc nin amacı zaten elektrik gitse bile zamanı tutmak. Birşeyleri yanlış yapıyorsun olabilir.

RTC'nin amacı zaten elektrik gitse bile zamanı tutmak. Bir şeyleri yanlış yapıyorsun olabilir.

Hocam RTC de zamanı hafızada tutuyor o kısımda sıkıntı yok buton ile ay ve yılı değişkene atadım, kabloyu yani elelktrik gittiğinde değişkenler 0 oluyor bunun için eeprom kullanmam gerek herhalde?

Hocam RTC de zamanı hafızada tutuyor o kısımda sıkıntı yok buton ile ay ve yılı değişkene atadım, kabloyu yani elelktrik gittiğinde değişkenler 0 oluyor bunun için eeprom kullanmam gerek herhalde?
Tabiki EEPROM kullanılmalı ayarları kaydetmek için.
Harici eeprom bile kullanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…