Çözüldü RTL8111H Big Sur nasıl ağa bağlanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

0XYG3N

Hectopat
Yer
Türkiye
RAM
8Gb
Ekran kartı
AMD Radeon 570
İşlemci
AMD Ryzen 5
Ryzentosh. macOS Big Sur. Wi-Fi gösteriyor sadece. Kablolu ağı göstermiyor. Nasıl aktif edebilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_20220714_091453.jpg
    IMG_20220714_091453.jpg
    142,6 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Daha dün konu açmışsın, çözülmüş. Neden aynı konuyu bir daha açıyorsun mevcut konunu devam ettirmek yerine? Amacın nedir anlamakta güçlük çekiyorum. Sana sürücü de verilmiş, yöntem de söylenmiş. Üstüne bir de yalan söylüyorsun 8 saattir konum çözülmedi diye...

Ağ kartın için gerekli sürücü burada:

• Github linkindeki ZIP dosyasını indir
  • Release klasöründeki kext uzantılı dosyayı EFI içindeki EFI\OC\Kexts klasörüne at
  • Sonrasında da OpenCore Configurator ile sürücüyü ekle.
Yani kablolu ağ'ı slmiştiniz, + ile tekrar mı yüklediniz?

Merhaba kablosuz ağ çalışıyor ancak ben kablolu ağı aktifleştirmek istedim. Hallettim yazdığımda çalıştığını zanettim. İnternet bağlantısını kurulum esnasında DHCP olarak seçtiğimde ağa bağlanmıyor. Sadece Wi-Fi çalışıyor. Kurulum yaptığınız videoda DHCP olarak seçtiğinizde çalışmış.

Normalde macOS Big Sur kabloyu bağladığınızda internete bağlanıyor ama sisteminiz bir Hackintosh ise doğal olarak ağ kartınıza uygun sürücü yüklemeniz gerek. Ve bilin bakalım konunuzda neyi yazmamışsınız?

Çok ta bilgili değilim. Yardımcı olursanız sevinirim. İlk Hackintosh deneyimim.

Realtek PCIe GbE Family Controller
Screenshot_2.png

Son düzenleme:
Screenshot_7.png

Ağ kartımın donanım kimliğini nasıl bulacağımı bilmiyorum.
8 saattir çözüme kavuşamayan konu. Başka kimse yardımcı olmuyor.
4 tane aromalı kahve bitirdim.

Anakartınızı belirtin. Mümkünse bir de ağ kartınızın donanım kimliğini.

Screenshot_12.png

Big Sur destekli değil. Bunun Big Sur destekli sürümü var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_9.png
    Screenshot_9.png
    25,1 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_10.png
    Screenshot_10.png
    31,5 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha dün konu açmışsın, çözülmüş. Neden aynı konuyu bir daha açıyorsun mevcut konunu devam ettirmek yerine? Amacın nedir anlamakta güçlük çekiyorum. Sana sürücü de verilmiş, yöntem de söylenmiş. Üstüne bir de yalan söylüyorsun 8 saattir konum çözülmedi diye...

• Github linkindeki ZIP dosyasını indir
  • Release klasöründeki kext uzantılı dosyayı EFI içindeki EFI\OC\Kexts klasörüne at

Çözüm

• GitHub linkindeki ZIP dosyasını indir.
  • Release klasöründeki kext uzantılı dosyayı EFI içindeki EFI\OC\Kexts klasörüne at.

Merhaba öncelikle,
Ortada bir yalan bulunmamasıyla birlikte kahve mesajını attığım zaman 2. konu açılmamıştı. 8 saat konunun açılışı ve en son yazdığım mesajı baz alarak hesaplanmıştı. Big Sur sürümü var mı sorusu da sürücüyü kendim bulmuştum.
8 saatte 30 dakika aralıklarla 3 mesaj attınız. Bu kesinlikle anında cevap vermiyorsunuz gibi bir yakınma değildir. Herkese aynı anda cevap veremeyeceğinizi biliyorum fakat 8 saattir sadece siz yanıtlıyorsunuz ve 8 saate bir çözüme ulaşamamıştık. Benim çabalarımda boşa çıktıkça bunaldım ve tekrar bir konu açtım yaklaşık 14 dakika içerisinde sorunum çözüldü.
Yaptığım kural ihlalinin farkındayım kusura bakmayın zaten bununla ilgili uyarı ve ceza aldım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı