RTL8192EU OpenCore uyumlu kext bulamıyorum

Klasör şeklinde görünmesi normal, .kext uzantısını alıp sürüklemeniz yeterli olacaktır.

Eki Görüntüle 1353976

Örnek üsttedir.

USB içerisinde o dosya kexti bulunmakta, ne yapmam gerek silip tekrar mı atayım? Aynı bu şekilde USB hazırlamıştım ve içeriği aynı idi. Sürücüyü sizin dediğiniz yerden önceden indirmiştim ancak aygıtım çalışmamıştı. OpenCore ile Ryzentosh'tan cihazı tanıtmam mı gerek?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (11).png
    146,8 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizde halihazırda High Sierra yok muydu? Kartınızın belleği düşük göründüğünü söylemiştiniz, sildiniz mi?

High Sierra ben sildim , tekrar kurmadan önce Windows'dan kext hazırlanması gerekmiyor mu ? Technopat'dan hazır High Sierra imajı indirdim . OpenCore ile yükleme yapıyor otomatik . Kartımın 7 MB görmesi ve internet adaptörümün sürücüsünü yüklememe rağmen sağ yukarki kısımda görülmemesi beni sinir etmişti ve High Sierra'yı sildim . Farklı SSD'lere kurulum yapacağım sıfırdan . 120 GB normal SSD'me kurulum gerçekleştireceğim . Kext uzantısı gözüküyor EFI dosyamda , ancak adaptör sürücüsünü kurup yeniden başlattığımda internetim gözükmüyordu . Adaptör ısığım yanıp sönüyordu sadece ..
Sürücüyü kurduktan sonra OpenCore uygulamasından herhangi bir işlem mi yapmak gerekiyor ?

Birde sanırım kext dosyası eski , onu değiştirmem sorunu çözer gibi . Direkt klasörü silsem ve yeni kext atsam olur mu ?

Son düzenleme:
Çok sade ve basit anlatmaya çalışacağım.
  1. RTL8111.kext, sizin kablolu yani ethernetiniz içindir.
  2. Adaptörünüz çalışmaması, en başta attığım TP-Link URL'sindeki dosyayı kurmamanızdandır.
  3. GTX 970 ekran kartınızın düşük RAM'e sahip olması, sistem güncellemelerini alıp, aldıktan sonra NVIDIA Web Driver kurmamanızdandır.
  4. Adaptör ışığınız yanıp söner keza porttan güç alıyor, çalışıyor. Bu, macOS'ta çalışacağı anlamına denk gelmez.
  5. Kext dosyası olsa olsa 1 sürüm eskidir, bu bir sorun teşkil etmez. Aşağıdaki EFI'yi özelleştirip kuruluma geçebilirsiniz:
Özelleştirmekten kastım ethernet kextinizi OC/Kexts'e atıp, config'e işlemek. Birden çok plist dosyası mevcut, sisteminize uygun olanı config olarak adlandırıp kullanabilirsiniz.

Kurmadan önce kext ayarlamak diye bir zorunluluk yok, kurduktan sonra da ayarlayabilirsiniz.

Config seçerken anakartım A320-MK olması sorun teşkil eder mi? İşlemcimin 6 çekirdek olan dosyasını seçip Config olarak değiştirsem sorun olur mu?

Hayır sorun teşkil etmez. B450 X570 vb 6 çekirdek tarzı ismi olanı Config yapıp kullanabilirsiniz.

Bütün işlemleri uyguladım, Ethernet ile güncelleştirme yapamayacağım için kurulum sonrası klasörüne Wi-Fi adaptörümün sürücüsünün klasörünü ekledim, sistem güncelleştirmelerini yapıp NVIDIA web driver kurmaya çalışacağım. Umarım bu sefer olur. Her şey için tekrardan çok teşekkür ederim.
Hayır sorun teşkil etmez. B450 X570 vb 6 çekirdek tarzı ismi olanı Config yapıp kullanabilirsiniz.

This version of macOS X not supported hatası aldım, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…