Çözüm RTL8822CE yüksek ping değerlerine sıçraması

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba. 1 hafta önce almış olduğum Huawei MateBook 16 modelini satın aldım, sadece günlük 1 saat oynadığım LoL oyuna girip biraz oynamak istedim fakat pilde veya şarjda fark etmeksizin sürekli pingimin 60 değerlerinden 150, 180, 250, 3000 gibi değerleri dakikada bir görür oldum.

Sorunu hemen çözmek için hemen en güncel sürücüler aramaya başladım, denediğim hiçbir sürücü işime yaramadı sürekli aynı durumla baş başa kaldım (sadece bir Asus sürücüsü birazcık düzeltti) fakat tamamen hiçbir sürücü sorunumu çözmedi, ben de BIOS üzerinden aramaya çalıştım fakat o da işe yaramadı. En son çare Wi-Fi kartını değiştirmekle çözdüm bu işi, körlemesine yapmak zorundaydım çünkü Huawei'nin sitesini baştan aşağıya taramama ve yabancı forumlara bakmama rağmen BIOS'umun hangi kartları desteklediğini bulamadım. Ben de şansıma güvenerek Intel AX210NGW Wi-Fi (Wi-Fi 6E) kartını alarak denedim ve BIOS kabul etti ve sistemim sorunsuz çalıştırdı.

Sorunum kartı Intel kart ile değiştirerek çözmüş oldum, artık yeni kartım ile birlikte LoL oyununda o ping değerlerini kesinlikle görmüyorum yukarı aşağı 10 ping oynuyor sürekli oyun içinde o da kabul edilebilir bir değer.

Bir sürü yabancı forumlara baktığım tek yorum RTL8822CE kartı bir Intel kart ile değiştirmekle çözüleceğini söylediler.

Bu uzun vadeli bir yükseltme oldu benim için çünkü artık cihazım Wi-Fi 6E destekliyor

Dikkat: Kart değiştirmek veya cihazın içini açmak için bu işten anlayan bilgili kişiler ile görüşüp bu işlemi yapmak istiyorsanız yapın aksi taktirde cihazına geri dönülemez hasarlar verebilirsiniz!

Son düzenleme:
Çözüm olarak sorunun sebebini yok etmek

RTL8xxx'lerde bu sorun ürünün yanında promosyon geliyor sanırım. Realtek açık kaynak yazılımlarına arada bakıyorum ve bir adım veya farkındalık yok bunun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…