RTX 2050 laptop alınır mı?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, şu an i7 ve i5 işlemcili bazı MSI, ASUS ve Acer marka laptoplarda en uygun fiyatlı olarak RTX 2050 olanları 20000 civarında başlıyor. Ryzen olanlar 17500 TL civarında. Sizce bu laptoplar alınır mı? Ben SolidWorks, Ansys programları falan çalıştıracağım. Şu an 3070'li kasam var. Oyun oynuıyorum ama tabii laptopada yükelyeceğim. Oynadığım oyunlar herkesin oynadıkları PUBG, CS2, GTA 5 falan. Fakat karar veremedim. İkinci el 10000 TL'ye GTX 1650 i9 9300h laptopta benim işimi görüyor. RTX 2050 olan da illaki görecektir diye düşünüyorum. Fakat aldığımda beni memnun etmezse elimde kalır. Bir yandanda 4060'lı bir laptop alayım diyorum. O kadar yüksek fiyatlara çıkmaya gerek var mı bilemiyorum. Bu konuda çok arada kaldım. RTX 2050 yerine 2060 olsa gözüm kapalı alırım 20000 TL civarına ama 2050 veya 3050 olunca sanki 1050 Ti veya 1650'den farklı yokmuş gibi geliyor. 2050'li bir laptop aldığımda Ryzen 5 işlemcilide olsa benim işimi çok rahat görür mü? 4-5 yıl götürür mü? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu bütçede RTX 3050 laptop var. Az önce Instagram'da karşıma çıktı paylaşayım dedim.

Merhaba hocam inanır mısınız konu açtıktan sonra Amazon'da bu laptopu görüp arkadaşıma DC'den göndermiştim evet var fakat ben çok arada kaldım. İkinci el 1050 laptop bulsam 6-7 bin TL'ye alacağım. Benim işimi görecek eminim. Fakat 10000 TL altında yok. O laptoplarda 7 yıllık ortlama ne kadar oyun bilgisayarı olarak da geçse 10bin vermek doğru gelmiyor. O yüzden en ucuz RTX laptop alayım diyorum onda da o parayı verince üzerine 10 daha koy 4060'lı laptop al muhabbeti çıkıyor. O yüzden bütçe belirlemedim.

Maksimum bütçeniz nedir?
Merhaba hocam kararsızlıktan bütçe belirlemedim 7 bine GTX 1050 1650 türevi birşey bulsam alırım bile yani ikinci el.

2050 çok kötü bir ekran kartı ya. Almaya değmez öyle bir laptopu. 4-5 sene de götürmez. 20.000'e çıkarım demişsiniz. 3050 bulunur bütçede.
18200 e Amazonda 3050 çıktı az önce karşımıza hocam ama dediğim gibi o parayı verince taksit falan oluyor ya. 4060 olayına çıkmaya gerek varmı bilmiyorum.

7 bine 2. elde 1650 bulunuyor mu ya? 12'den aşağıya yoktur bence.

Sıfır 4060-3050 ekran kartlı laptoplara yönelmenizi öneririm. DLSS ile senelerce oynar geçersiniz. 1650 gibi kartları boş verin bence.

7 bine 2. elde 1650 bulunuyor mu ya? 12'den aşağıya yoktur bence.

Sıfır 4060-3050 ekran kartlı laptoplara yönelmenizi öneririm. DLSS ile senelerce oynar geçersiniz. 1650 gibi kartları boş verin bence.
Evet o daha yeni bir kart en azıonda da 1050 1050 ti desek daha doğru olur.

Hocam bir fikir vereyim bence uzak masaüstü bağlantısı yapın masaüstünüze laptop parsec vs ile eğer gideceğiniz yerde internet sorunu yoksa gezerken falan hem 3070'in gücünü alırsınız hem laptop ısınmaz şarjı gitmez dosya taşıma vs ile uğraşmazsınız eğer internet sorun değilse güçlü bir laptopa gerek yok tablet bile olur.

Anladım hocam bende çok proje işledi falan oluyor. Makine mühendisiyim. Birde bu çizim programların Ansys gibi programları kasadan sarmıyor çizmek uğraşmak. İş yerinde de çalışırım çalışalanı gösteririm vs diyorum. Tablet Air 3 kullanıyorum. Çizimleri açmak için vs. İşimi görüyor.

masaüstünü yükselttiğiniz zaman ileriki süreçte laptop u değiştirmeye gerek kalmazsın istediğin oyunu da oynarsın istediğin renderı da alırsın gelecek açısında da karlı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…