RTX 2050 laptop Minecraft shader pack kasıyor

U1vi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ekran kartım RTX 2050, bsl sheder kullanıyorum. Normalde 200-230 FPS civarı alırken sheder pack açtığımda 40-50 civarına düşüyor yer yer 60'a yükseldiği oluyor ama bu kadar FPS düşmesi bana biraz saçma geldi. Arkadaşım yakın bir ekran kartı kullanıyor 6550M ekran kartı 120FPS alıyor. Bana RAM yüzünden geldi çünkü benim RAM 16 GB 3200mt ama tek kanal, 1 yuva boş yani. Bu yüzden düşük FPS almam mümkün mü veya yazılımsal bir sorun mu var?

Son düzenleyen: Moderatör:

Oyuna kac GB RAM veriyorsunuz hocam?

Sheder pack çok güçlü bir pack, biraz zorlatabilir ekran kartını. Ama eğer RAM'in okuma hızı düşükse ondan kaynaklanıyordur.

Normal FPS değerleri, sırf çift kanal RAM ile 60FPS arttıramazsın.
Doğru ama eğer çok düşükse büyük bir azalış meydana gelir.Okuma hızıda önemlidir.

Değerler gayet normal RTX 4060 mobil ile 130FPS görüyorum 2050 zaten güçsüz bir kart.

Ram okuma hızımı nerden öğernebilirim.
Değerler gayet normal RTX 4060 mobil ile 130FPS görüyorum 2050 zaten güçsüz bir kart.
Benim chunklar 8 de ama az yani.

RAM okuma hızımı nereden öğernebilirim?

Chunk işlemcin ile alakalı sen ve arkadaşında hangi işlemciler var.

Ram okuma hızımı nerden öğernebilirim.

Isı testi yapan bir uygulama vardı ama adını maalesef bilmiyorum.Kırmızı bir arayüzü vardı tek bildiğim o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…