RTX 2050 mobile vs 3050 mobile

814347

Picopat
Makaleler
3
Bu konu üzerine geçtiğimiz günlerde forumda bir arkadaşla bayağı tartıştık fakat tam olarak dediğini belirtemedim, şimdi bu konu hakkında sizi bilgilendirmek istiyorum.

RTX 3050 Mobile net olarak daha güçlü bir ekran kartı fakat durum pek böyle değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda ilk başta izlediğiniz de Rtx 3050 %20-30 daha iyi bir performans gösteriyor,
50 fps alıyorsanız 60-65 fps, alacağınızı anlamına geliyor ve bu fark için 2 ila 3 bin tl ödemeniz gerekiyor, eğer oyun amacıyla alıyorsanız bu bence mantıksız. Daha uygun fiyatlara bulursanız kesinlikle çok mantıklı ve değer fakat aradaki fark inanılmaz fazla değil.

Tam bu konuda ortaya farklı bir değer giriyor, fps olarak %20- 30 daha fazla bu da daha akıcı olduğu anlamına geliyor değil mi?

Aslında evet ama durum yine tam olarak öyle değil. Videonun ms değeri kısmını kontrol etin, iki kartında ms değeri oldukça dalgalı, stabil değiller ve bu yüzden akıcı bir deneyim iki kart ile sağlanayacaksınız, aldığınız %20 farkın ciddi bir etkisi olmayacak.

Ben sırf bu yüzden yıllarca laptop tercih etmedim, oyun da isterse 60 fps alsın fakat stabil değerler vermediğinden masaüstü gibi olmuyor.

Konsollar 30 fps oyun deneyimi sunmakta fakat oldukça akıcı bir deneyim sunmaktalar, stabil bir şekilde değerler aldığınız 30 fps alsanız dahi oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz hatta bunu yüksek fps aldığınız bir oyunda fps limiti kullanarak ölçebilirsiniz.

Eğer hiç masaüstünde akıcı bir şekilde oynamadıysanız, sakın oynamayın bir kez alıştıktan sonra çöp gözüyle bakarsınız Mobile cihazlara.

Fiyat:
Aralarında 2-3 TL fark var ve bu akıcı olmayan deneyim için bu farkı veriyorsanız
%100 daha fazla performans sağlayan 4050 gibi mükemmel bir karta 3-4'lük farkı vermeniz gerekiyor.

Mantıken bunu söylüyorum, 40 fps alıyorsun 2000 TL verip 65 fps aldın diyelim, bu fark için 2000 TL gözden öıkarabiliyorsum 65 FPS'ten 170 FPS çıkmak için 3000 Bin TL çıkarmak çok daha mantıklı.

Eğer özelikle oyun için alıyorsanız 3050 mantıklı bir kart değil. Biraz daha verip %100 daha fazla performans alabilirsiniz.

2050'den 4050'ye geçmek için ortalama 6-7 Bin tl vermeniz gerek.

3050'den 4050'ye geçmek içinse 3-4 Bin tl
.

Şahsen bu fiyat farkı yüzünden benim gözümde 4 GB 3050'ler işlevsiz kalmakta.

Hatta 2050 ler bile mantıksız, bir şeyi alırken en kalitelisi almak her zaman daha mantıklıdır ve günümüzde 6,7 Bin TL'lik farklı bile önemli değil tabii her zaman şu kadar artırmaya denmez, oldukça güçlü bilgisayarım var, ara sıra bir yerde takılırken en kötü orta ayarlarda akıcı oynarım diye aldım fakat FG desteği oyunlarla yüksek ayarlarda 100 FPS'lerde oynayabiliyorum, akıcılık olarak yine PC gibi olmasa da bunu istediğim her yerde kullanmak hoşuma gitti ve 4050'ye geçmeyi düşünüyorum.

Hem daha fazla para vereceğim, hem oyun oynarken akıcılık anlamda bir tık daha fazla fps almama rağmen akıcı bir deneyim alamayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
En az 4050 alınmalıdır bence. Bu ms değerleri ile oyun oynamayı denemiştim ve gerçekten berbat. 40FPS alıyorum iyi güzel ama akıcılık olarak kasıyor hissiyatı veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı