RTX 2060 bakımı nasıl yapılmalı?

Literarycrawl

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar RTX 2060 ekran kartım var, ilk çıktığı zamanlar almıştım (Haziran 2020) geçen yıl termal macun değiştirdim. Şimdi yaz geldi diye tekrar değiştireyim diyorum ama bu sefer termal pad'leride değiştirmeli miyim? Bu bilgisayarı Max daha 1 yıl kullanacağım. Sadece termal macun yeterli olur mu 1 yıl için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar RTX 2060 ekran kartım var, ilk çıktığı zamanlar almıştım (Haziran 2020) geçen yıl termal macun değiştirdim. Şimdi yaz geldi diye tekrar değiştireyim diyorum ama bu sefer termal pad'leride değiştirmeli miyim? Bu bilgisayarı Max daha 1 yıl kullanacağım. Sadece termal macun yeterli olur mu 1 yıl için?
Aldığınız ısı değerlerine göre karar vermelisiniz. Oyunda 70-80 dereceyi geçmiyorsa termal macun bile değiştirmenize gerek yok. Yine de en azından termal macun değiştirmenizde fayda var. 1 Yıl için yeterli olur.

Ekleme: Kasa camını çıkardığımda 80 derece olan kart Max 72 derece görüyor bu durumda bence Max 1 yıl idare eder diye düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Aldığınız sıcaklık değerlerine göre karar vermelisiniz. Oyunda 70-80 dereceyi geçmiyorsa termal macun bile değiştirmenize gerek yok. Yine de en azından termal macun değiştirmenizde fayda var. 1 yıl için yeterli olur.

Hocam sabah kartı söktüm macunu değiştirecektim sonra termal padleri görünce aklıma geldi onları sipariş verip yarın değiştiririm dedim ama boşuna masrafa değmez gibi de geldi o yüzden şimdi tekrar söküp macun değiştirmeli miyim çünkü kartı açtığımızda termal padlerin hasar aldığını duymuştum. O yüzden hiçbir şey yapmadan da devam edebilirim.

Ekleme: Kasa camını çıkardığımda 80 derece olan kart Max 72 derece görüyor bu durumda bence Max 1 yıl idare eder diye düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hocam sabah kartı söktüm macunu değiştirecektim sonra termal padleri görünce aklıma geldi onları sipariş verip yarın değiştiririm dedim ama boşuna masrafa değmez gibi de geldi o yüzden şimdi tekrar söküp macun değiştirmeli miyim çünkü kartı açtığımızda termal padlerin hasar aldığını duymuştum. O yüzden hiçbir şey yapmadan da devam edebilirim.
Macunu değiştirdiyseniz bir şey yapmanıza gerek yok. Sadece oyun oynamıyorsanız ekran kartı doğru düzgün ısınmaz bile. Çok sağlıklı değil ama bende 2060 Super var neredeyse 2.5 yıl olacak hiç termal macun veya termal pad değiştirmedim. Sadece elimden geldiğince fanlarını temizledim ve yine de fazla ısınmıyor.

Macunu değiştirdiyseniz bir şey yapmanıza gerek yok. Sadece oyun oynamıyorsanız ekran kartı doğru düzgün ısınmaz bile. Çok sağlıklı değil ama bende 2060 Super var neredeyse 2.5 yıl olacak hiç termal macun veya termal pad değiştirmedim. Sadece elimden geldiğince fanlarını temizledim ve yine de fazla ısınmıyor.

Hocam kasa camı hakkında ne düşünüyorsunuz camı kapamalı mıyım yoksa açık mı kalsın haftada bir-iki fırça ile toz alabilirim sorun olmaz benim için.

Ama öyle detaylı temizlik yapamam ekran kartının bloğunun arasını falan temizleyemem.

Termal macunu değiştirdim ama pek fark etmedi 70-71 derece görüyor Max kasa camı açık şekilde. Kapalı denemedim denemeyi de düşünmüyorum eğer zararı yoksa bu şekilde 1 yıl götürse fazlasıyla kafi. Büyük ihtimal sıcaklığının değişmeme nedeni Pad'lerin olduğu kısımlara etki eden değişmediği için fark pek olmadı.

Son düzenleme:
Hocam kasa camı hakkında ne düşünüyorsunuz camı kapamalı mıyım yoksa açık mı kalsın haftada bir-iki fırça ile toz alabilirim sorun olmaz benim için.

Ama öyle detaylı temizlik yapamam ekran kartının bloğunun arasını falan temizleyemem.

Termal macunu değiştirdim ama pek fark etmedi 70-71 derece görüyor Max kasa camı açık şekilde. Kapalı denemedim denemeyi de düşünmüyorum eğer zararı yoksa bu şekilde 1 yıl götürse fazlasıyla kafi. Büyük ihtimal sıcaklığının değişmeme nedeni Pad'lerin olduğu kısımlara etki eden değişmediği için fark pek olmadı.
Hocam camın kapalı olması daha iyi. Hem hava sirkülasyonu için hem de toz toplamaması için. 70-71 Derece oyundayken alıyorsanız gayet iyi, 1 yıl daha rahatlıkla kullanabilirsiniz. Macun değiştirmeden önce de aynı değerleri alıyorduysanız macun değiştirmenize bile gerek yokmuş.
Padlerle ilgili kısmı çok anlamadım ama 1 yıl daha her türlü götürür. Kasa camının da kapalı olması daha iyi.

Hocam camın kapalı olması daha iyi. Hem hava sirkülasyonu için hem de toz toplamaması için. 70-71 derece oyundayken alıyorsanız gayet iyi, 1 yıl daha rahatlıkla kullanabilirsiniz. Macun değiştirmeden önce de aynı değerleri alıyorduysanız macun değiştirmenize bile gerek yokmuş.
Padlerle ilgili kısmı çok anlamadım ama 1 yıl daha her türlü götürür. Kasa camının da kapalı olması daha iyi.

Ekran kartını %100 kullanan oyunda 70-71 derece oluyor diğer oynadığım oyunlarda zaten %100 kullanmıyor. Şimdi kasa camı kapalı şekilde bir test daha yapacağım eğer sonuç iyi çıkarsa cam kapalı kullanırım.

Edit: Kasa camı kapalı iken sıcaklık çok daha hızlı şekilde 70'lere geliyor ve oradan sonra yavaş bir şekilde artıyor 73-74-75 gördüm 73'ten 10dakika sonra 75 falan oluyor. Cam açık iken 70-71 arasında git gel yapıyor. Uzun süreli oynamalarda cam kapalıyken sıcaklık bayağı yükselir gibi yine de cam kapalı şekilde mi kullanmalıyım.

Son düzenleme:
Ekran kartını %100 kullanan oyunda 70-71 derece oluyor diğer oynadığım oyunlarda zaten %100 kullanmıyor. Şimdi kasa camı kapalı şekilde bir test daha yapacağım eğer sonuç iyi çıkarsa cam kapalı kullanırım.

Edit: Kasa camı kapalı iken sıcaklık çok daha hızlı şekilde 70'lere geliyor ve oradan sonra yavaş bir şekilde artıyor 73-74-75 gördüm 73'ten 10dakika sonra 75 falan oluyor. Cam açık iken 70-71 arasında git gel yapıyor. Uzun süreli oynamalarda cam kapalıyken sıcaklık bayağı yükselir gibi yine de cam kapalı şekilde mi kullanmalıyım.
Hocam 75 derece de önemli bir sıcaklık değil hele ki %100 kullanımda. Ama bu kart soğutmak için fanları da maksimum RPM'de kullanacaktır bu da kasanın çok toz çekmesine sebep olur. Bu yüzden camın kapalı olması daha iyi yoksa fanlar hemen toz toplar bu sefer bu yüzden sıcaklık değerleri artar. Onun dışında dediğim gibi %100 kullanımda 70 dereceler gayet iyi. 1 Yıl daha rahatlıkla kullanabilirsiniz. Başka da bir şey yapmanıza gerek yok keyfinize bakın.

Hocam 75 derece de önemli bir sıcaklık değil hele ki %100 kullanımda. Ama bu kart soğutmak için fanları da maksimum RPM'de kullanacaktır bu da kasanın çok toz çekmesine sebep olur. Bu yüzden camın kapalı olması daha iyi yoksa fanlar hemen toz toplar bu sefer bu yüzden sıcaklık değerleri artar. Onun dışında dediğim gibi %100 kullanımda 70 dereceler gayet iyi. 1 yıl daha rahatlıkla kullanabilirsiniz. Başka da bir şey yapmanıza gerek yok keyfinize bakın.

Ekran kartı fanı otomatikte (genelde %85 falan oluyor) ve cam kapalı iken 75 gördüm ama daha da artacak gibi bir 75 gördüm onu da belirtiyim. Ekran kartı fanını %100'e çekince sıcaklık 70-71'e düşüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı