Çözüldü RTX 2060 bilgisayar bir süre çalışıp bir anda donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Viktorezz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Başlıkta da belirttiğim gibi, bilgisayarım açıldıktan bir süre sonra rastgele donuyor. Daha önce işlemcide bir sorun olabileceğini düşündüğüm için Ryzen 5 2600 işlemcimi Ryzen 5 5600 ile değiştirdim. İlk başta sorunsuz çalıştı, ancak bir süre sonra aynı problem tekrar ortaya çıktı.

RAM'leri Memtest86 ile test ettim (8×2GB 3000MHz XMP açık) ve herhangi bir hata almadım. SSD kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünerek James Donkey marka SSD'yi SanDisk marka bir SSD ile değiştirdim, ancak sonuç değişmedi.

Ekran kartım RTX 2060 Super ve FurMark testi sırasında herhangi bir donma veya problem yaşanmıyor. İşlemciden şüphelendiğim için Prime95 ile stres testi yaptım, ancak burada da bir hata ile karşılaşmadım.

Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir? Tüm bileşenlerimi aşağıda listeledim:

• İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • RAM: XPG 8×2 3000MHz (aynı model)
  • Ekran kartı: Gainward RTX 2060 Super 8 GB.
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H AM4 DDR4.
  • Depolama:
  • SanDisk 240GB SATA SSD.
  • Kingston A2000 500GB M.2 SSD.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Güncelleme:

Mevcut sistemimi MSI MAG A600DN 600W PSU ile güncelledim.

Yaklaşık iki gündür kullanıyorum ve daha önce yaşadığım donma, kapanma gibi sorunların hiçbirini yaşamadım. Sadece bir kez ufak bir takılma oldu, ancak bunun normal olduğunu düşünüyorum. Takılma sırasında arka planda Adobe After Effects ile Track Kamera işlemi yapıyordum, Chrome üzerinde 6, Microsoft Edge üzerinde 1 sekme açıktı. Aynı zamanda CapCut üzerinde bir dosya üzerinde çalışıyordum ve arka planda Minecraft açıktı. Bu yüzden küçük bir donma yaşanmasını normal karşılıyorum.
Herhangi bir sorun olursa konuyu güncellemeye devam edeceğim.

Destek olan herkese tekrar teşekkürler!
PSU bilgilerini de yazabilir misiniz? PSU yetersiz olduğu vakit yaşanabiliyor. Veyahut alan boş bırakmazsanız da olur fakat bu kadar alanınız varken boş bırakacağınızı düşünüyorum. Ekranınızda çizgiler veyahut görünütüyü tam verememe gibi bir problemler yoksa genel olarak ekran kartında bir şey yoktur.

Disk değişimi yaparken klon yapmadınız değil mi?

Disk değişimi yaparken klon yapmadınız değil mi?
Hayır. Direkt sıfırdan kululum yaptım. Ek bilgi olarak Windows 11 Sata SSD üzerine kurulu.

PSU 500W ancak markasını bilmiyorum. 2020 yılında hazır sistem olarak almıştım daha sonradan üzeine kendim eklemeler yaptım. Kasa psu beraber gelmiş olabilir. Rampage marka olması olası.

Aslında bende psu dan şüpheleniyorum ancak forumda okuduğuma göre herhangi bi yetersizlik durumda sistem direkt kapanır yazmışlar. Ayrıca internet üzerindeki hesaplama araçlarıya sistemin ne kadar güç tüketiceğini hesaplamaya çalıştım 400 450w arası değişiyor.

Son düzenleme:

Hocam bilgisayarcı olur o olur bu olur birinden 600W veyahut üstü de olur fark etmez PSU isteyip bir dener misiniz? Satın almadan denemenizi önermem. Genelde ya voltaj dengesiz gider veyahut voltaj yetmezse ondan olur fakat 2020'ye kadar sizi idare etmiş. 5 yıl geçmiş büyük ihtimal biraz kullanımının sonuna yaklaşmış olabilir bir denemek gerekiyor öyle. O da olmazsa dediğiniz gibi SSD RAM, işlemci tarafında problem yok. Tek kalan da PSU kalıyor. Bu arada anakartın BIOS'u güncel mi?

Bios sürümüm güncel. Başka bir PSU Deneyebilme imkanım yok maalesef. PSU test edebileceğim bir yazılım, araç vb. bir şey var mı bildiğiniz?

Bios sürümüm güncel. Başka bir PSU Deneyebilme imkanım yok maalesef. PSU test edebileceğim bir yazılım, araç vb. bir şey var mı bildiğiniz?
Maalesef ki hayır bilgisayarcıya götürerek aslında test ettirebilirsiniz artık onun inisiyatifinde.

Güncelleme:

Mevcut sistemimi MSI MAG A600DN 600W PSU ile güncelledim.

Yaklaşık iki gündür kullanıyorum ve daha önce yaşadığım donma, kapanma gibi sorunların hiçbirini yaşamadım. Sadece bir kez ufak bir takılma oldu, ancak bunun normal olduğunu düşünüyorum. Takılma sırasında arka planda Adobe After Effects ile Track Kamera işlemi yapıyordum, Chrome üzerinde 6, Microsoft Edge üzerinde 1 sekme açıktı. Aynı zamanda CapCut üzerinde bir dosya üzerinde çalışıyordum ve arka planda Minecraft açıktı. Bu yüzden küçük bir donma yaşanmasını normal karşılıyorum.
Herhangi bir sorun olursa konuyu güncellemeye devam edeceğim.

Destek olan herkese tekrar teşekkürler!

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…