Çözüldü RTX 2060 DLSS 3.0 destekler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eGG54

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU:GIGABYTE Nvidia GeForce RTX 2060 D6 6GB GDDR6 192 Bit
CPU:AMD RYZEN 5 3600 3.6GHz 35MB Cache 6 Core
Ram:GSKILL 8GB Ripjaws V Black 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit(2x)
Motherboard:GIGABYTE B450M S2H
SSD:WD 500GB Blue SN550 NVMe M.2 SSD (2400MB)
HDD:Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Hard Disk ST1000DM010
Monitor:
MSI Optix G24C6 24" 144Hz 1ms (2xHDMI+Display) FreeSync Full HD Curved LED Monitor
Case:Corsair Spe
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba. RTX 4000 serisi nihayet duyuruldu ve yanında DLSS 3.0'da duyruldu. Sizce NVIDIA DLSS 3.0 desteğini RTX 20 ve 30 serisine de sağlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Desteklemeyecek çünkü RTX 2000/3000 serisindeki Tensör çekirdeklerinin gücü RTX 4000 yanında şaka gibi kalıyor.

"1,32 tensör petaflop performansa sahip dördüncü nesil Tensör çekirdekleri – FP8 hızlandırma kullanan önceki nesle göre 5 kat daha performanslı."

DLSS 3.0'ı eski nesillere verseler bile göreceğiniz şey takılmalar, düşük FPS ve görüntü bozulmaları olur.

DLSS donanım destekli bir teknoloji değil.

Ne destekli bir teknoloji? O zaman GTX ve RX serisinde de kullan donanımsal değilse.

Hocam peki 3000 serisi ile DLSS 3.0 olan bir oyunu oynarken DLSS açabilecek miyim ? Yoksa kartım yalnızca DLSS 2.3 desteklediği için açamayacak mıyım ?

Oyunlara illa ki eklenecektir. Büyük ihtimalle 2000/3000 serisinin destekleyeceği DLSS sürümünü biraz daha güncelleyip orada bırakacaklar. Oyunlarda örneğin hem 2.5 hem 3.0+ desteği olacak siz de ona göre açacaksınız.

NVIDIA DLSS 3.0 altını rafa kaldırsa FSR 2.0 kullanmaya başlar herkes, 4000 serisi hariç tüm müşterilerinin AMD'den faydalanmasını istemezler.

Oyunlara illa ki eklenecektir. Büyük ihtimalle 2000/3000 serisinin destekleyeceği DLSS sürümünü biraz daha güncelleyip orada bırakacaklar. Oyunlarda örneğin hem 2.5 hem 3.0+ desteği olacak siz de ona göre açacaksınız.

NVIDIA DLSS 3.0 altını rafa kaldırsa FSR 2.0 kullanmaya başlar herkes, 4000 serisi hariç tüm müşterilerinin AMD'den faydalanmasını istemezler.
teşekkür ederim amd saflarına geçmeyi düşünüyorum ileride.

Oyunlara illaki eklenecektir. Büyük ihtimalle 2000/3000 serisinin destekleyeceği DLSS sürümünü biraz daha güncelleyip orada bırakacaklar. Oyunlarda örneğin hem 2.5 hem 3.0+ desteği olacak siz de ona göre açacaksınız.

Böyle bir şey yaparlarsa dünyada tek ekran kartı üreticisi NVIDIA bile olsa bir daha bu markadan bir şey almazdım.

Doğru fiyat ve satış politikasını uygulayamayan tüm markaların sonu tarihin tozlu raflarında kendilerine yer bulur.

Bende 4000 serisini bekliyordum ama şu durumda şeytan diyor 6900XT al geç.

Nvidia'nın bu hamlesi gerçekten çok saçma. DLSS 3 özelliğini 4080 4090 gibi zaten kas gücü çok yüksek kartlara getirip özellikle RTX 3050 veya 3050 Ti gibi bu özelliğe asıl ihtiyaç duyan kartlara getirmemeleri Nvidia'nın ne denli paragöz bir firma olduğunun kanıtı. Amd FSR 2.0'ı rakibinin kartlarına bile getirirken Nvidia'nın bu tutumu beni firmadan iyice soğuttu. Umarım AMD 7000 serisinde yazılım tarafını düzeltirde Nvidia'dan kurtulurum.

Böyle bir şey yaparlarsa dünyada tek ekran kartı üreticisi NVIDIA bile olsa bir daha bu markadan bir şey almazdım.

Doğru fiyat ve satış politikasını uygulayamayan tüm markaların sonu tarihin tozlu raflarında kendilerine yer bulur.

Bunu NVIDIA olsun çamurdan olsun diyen müşteri kitlesine anlatmak lazım. Misal 25K'ya RTX 3080 bakan adama 17K'ya 6900 XT atıyordun "RTX iyidir, hem DLSS var" diye burun kıvırıyordu. 3D modelleme yapacak kişiye eyvallah lakin oyun oynamak için aynı performansa %30-%50 fazla ödemekte ısrarcı insanlar marka takıntısından ötürü.

NVIDIA ekran kartı pazarının en büyüğü ve teknoloji olarak da öncü bir şirket. DLSS 3.0 RTX 3000 serisine gelebilir miydi? Belki. Fakat NVIDIA geçmişe dönük iş yapan bir şirket değil. Onu optimize etmekle uğraşmaz. RTX 4000 serisi de peynir ekmek gibi satılacaktır.

AMD böyle giderse NVIDIA'yı kesinlikle geçer adamlar FSR 3 gibi çok güçlü bir teknolojiyi GTX 10 serisine veriyor NVIDIA kadar paragöz bir şirket daha görmedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı