RTX 2060 düşük FPS

MuratKaya552

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, RTX 2060 ekran kartı i7-9750H işlemci ve 16 GB RAM'i olan Monster bilgisayara sahibim. 1 sene önce Metro Exodus, RDR2, God of War gibi oyunları çok akıcı şekilde oynayıp bitirdim. Bugün Days Gone indirip oynamak istedim fakat oyun en düşük ayarlarda bile oynanmıyor. Karakter sabit durduğunda ortalama 70-80 FPS alırken aksiyon halinde ve motor sürdüğümde sık sık FPS düşüşleri yaşıyorum ve oyun oynanmaz hale geliyor. Sizce bunun sebebi nedir? YouTube'dan RTX 2060 Days Gone denemelerine baktığımda insanlar 120-140 FPS'lere sıkıntısız ulaşabiliyor. Acaba sebebi fps'in bende düşük olmasının sebebi nedir ve çözümü var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çok klasik olabilir ama driverlarinizin güncel olup olmadigina bakın ve sıcaklık değerlerinizi kontrol edin.

Çok klasik olabilir ama driverlarinizin güncel olup olmadigina bakın ve sıcaklık değerlerinizi kontrol edin.

Cevabınız için teşekkürler, ekran kartım zaten günceldi sorunu araştırırken işlemcimin güncel olmadığını fark edip onu da güncelledim ama maalesef fayda sağlamadı. Sıcaklık ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü oyunu açar açmaz donmalar başlıyor, bilgisayar ısınmadan donmaya başlıyor oyun.

Grafikleri yükseğe alıp tekrar denermisin. Yükü ekran kartına verdiğinden emin ol düşük grafik ayarlarında işlemciye yük biner. Isınmadan takılma sebebi genelde budur. Çözünürlük ayarın yüksek olsun.

Klasik olacak ama Performans modunuz açık mı? Dahili ekran kartı varsa o devreye girmiş olabilir. Oyun Modunda Grafik Ayarlarına oyununuzu ekleyin ve Oyuna tıklayıp seçeneklerden Performans Modu(harici ekran kartını) seçin.

Baktığınız incelemelerdeki 2060 masaüstümü laptopmu? Masaüstülerin yüksek alması normal. Laptopsa sıcaklıklarda sorun olabilir.

Oyununuz crack mı?

Hayır crack değil, 108 liraya düştüğünü görünce aldım Steam'den ama oynayamıyorum

Baktığınız incelemelerdeki 2060 masaüstümü laptop mu? Masaüstülerin yüksek alması normal. Laptopsa sıcaklıklarda sorun olabilir.

Muhtemelen masaüstü bilgisayardır incelemesini izlediğim video ama neredeyse yarı yarıya FPS farkı olması beni şaşırttı. Son God of War veya RDR2'yi tekrar oynayacağım onlarda da FPS düşükse bilgisayarda sorun var demektir.

Son düzenleme:
Hocam ben de benzer bir sorun yaşıyordum, 2-3 oyunda aldığım FPS'ler internettekilerden daha düşüktü, driverlerim günceldi DDU ile silip 2-3 sürüm eskisini yükledim FPS arttı. Denemenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…