RTX 2060 düşük GPU kullanımı sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

Mogwaii

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Adana
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar. Dostlar ASUS RTX2060 Dual 6G EVO 6 GB ekran kartım var. Dün hiçbir sorun yaşamadan oyunlarda olması gereken FPS'leri alırken bugün saçma sapan bir durum var. Oyunlarda GPU kullanımı düşük. Sorunu hiçbir şekilde ne anladım ne çözebildim. Sizlerden destek istiyorum. RAM Dual Channel 8x2 Corsair 3000MHz işlemci R5 3500X Anakart: ASUS B450 Plus Gaming.(BIOS güncel) işin garip tarafı bu sorunu arada bir yaşıyorum. Bazen bütün kullanımlar normal olması gerektiği gibiyken bazen ise durum bu hiçbir şekilde anlam veremedim. Sizden gelen çözümler benim için çok önemli olacaktır. Bilgisayarı alalı 7 ay oldu. Gerçekten artık midemi bulandırmaya başladı. Arka planda ekran kartını kullanacak hiçbir uygulama açık değil. Sistem Kaspersky Anti-Virüs programıyla kapsamlı bir tarama yapıldı sonuçlar temiz. RAM'ler 3000MHz'de çalışıyor. CPU sıcaklık Max: 78 Experience sürümü 471.68 (bugün güncelledim) "Warzone'da grafikler ister Max ister Low da olsun çözünürlük 1080p - 2K da olsun kullanım 65 70'i geçmiyor. Arkadaşlar lütfen şu sorunu çözelim birlikte bu konuda bilgisi olduğunu düşündüğünüz arkadaşları etiketleyebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 83
  • cpu.PNG
    cpu.PNG
    30 KB · Görüntüleme: 84
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    22,1 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:
Verdiğin ekran görüntüsünde CPU darboğazı gözüküyor.

Şu an hiçbir oyunda darboğaz sıkıntısı yaşamıyorum. Buradaki sorun tamamen Warzone ile alakalıydı maalesef. Hatta şöyle düzeltiyordum bu sorunu "Warzone" oyununda grafikleri en düşüğe çekip daha sonra en yükseğe çekince her şey düzeliyordu.

Şu an hiçbir oyunda darboğaz sıkıntısı yaşamıyorum. Buradaki sorun tamamen Warzone ile alakalıydı maalesef. Hatta şöyle düzeltiyordum bu sorunu "Warzone" oyununda grafikleri en düşüğe çekip daha sonra en yükseğe çekince her şey düzeliyordu.

Muhtemelen oyunla ilgili bir bug CPU'nun %100 kullanımına yol açıyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı