RTX 2060 ekran kartı % düşüklüğü

wh1spa

Hectopat
Merhaba. Arkadaşlar MSI RTX 2060 Gaming modeli ekran kartım, Ryzen 5 2600 işlemcim B450M-K anakart ve 3000 MHz 8 GB RAM mevcut. Monitörümde 24.5 inc 144 Hz 1 ms
PUBG'de işlemci çalışma yüzdesi ekran kartı yüzdesinden bazen daha yüksek gösteriyor ve oyun akıcılığını ara ara yerlerde kaybediyor. Kasıyorumuş hissi veriyor. FPS ve değerler fotodaki gibi. Sebebi nedir veya ekran kartının çalışma seviyesini nasıl %100'e çıkarabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kankacım ayarların düsük ise %100 de calısmaz bende gtx 1080 r2600 var hic ayarlar düsükken %100 oldugunu gormedım birde son updatede fps sorunu ortaya cıktı.

Dsr açarak 2k ayarlama yaptım. ekran yenileme hızınıda 120 hz çektim sanırım daha güzel oldu

% az kullanması genel olarak optimizasyonun iyi olduğu anlamına gelir ama ayarları arkadaşın dediği gibi yukarı çekersen ister istemez daha fazla kullanır.
Anlam veremediğim bir şekilde sağa sola çevirirken akıcılık gidiyor gibi hissediyorum. 100-120 fps arası oynuyor fps'm pubg de ama bazen de efsane akıcı geliyor. Anlamadım. ısı 68 i felan geçmiyor genelde

Kardeşim 8 GB RAM yetersiz, 16 yaparsan çok muhteşem olur. Farkı hissedersin. Kafanı çevirince FPS düşüyor takılıyor mesela RAM yetersizliğinden kare çizemiyor ekran kartı. Aynı Ferrarinin motoruna tofaşın emme manifoldunu takmışsın gibi.

Anlam veremediğim bir şekilde sağa sola çevirirken akıcılık gidiyor gibi hissediyorum. 100-120 fps arası oynuyor fps'm pubg de ama bazen de efsane akıcı geliyor. Anlamadım. ısı 68 i felan geçmiyor genelde

O çevirirken yaşanan anlık takılmalar daha çok frametime ile alakalı. Bende birkaç günlük uğraş sonucu çoğunlukla çözdüm. Genel olarak 60 FPS'e kilitliyorum ben ama.

Ingilizceniz varsa öneririm çok güzel anlatıyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer RAM kaynaklı ise şu programı indirip arka planda çalıştırıp dene.

Ram almayı düşünüyorum zaten ama bu sıralar çok borca girdim biraz yemiyor açıkçası :G Mecbur alacağım zaten

2600 işlemci tekli çekirdek yönünden zayıf bir işlemci 2060'ı biraz besleyemiyor doğal olarak onun da etkisi var.
Alırken de o kadar araştırarak aldım ama keşke daha üst model tercih edebilseydim. Sanırım her oyunda böyle sorunlar yaşamam diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…