RTX 2060 ekran kartı FurMark testinde 85 derece

Arda Res

Centipat
İyi günler İtopya'dan Ryzen 5 3600'lü RTX 2060'lu sistem aldım yakın zamanda. Bilgisayarı aldıktan sonra sağlıklı bir durumda diye kontrol etmek için ekran kartı FurMark testine soktum. 20 dk boyunca test yaptım sabit 85 derece de çalıştı ekran kartı ve fazla da zorlamadım. 1024x768 çözünürlük ve 8X MSAA da test ettim ekran kartım Gigabyte RTX 2060 revisyon 2.0 çift fanlı. Bu FurMark testine sokmamın sebebi ise bilgisayar aldıktan sonra sağlıklı bir şekilde çalışıyor mu diye kontrol edin gibi öneriler aldım. Hiçbir şekilde mavi ekran hatası veya px kapanması gibi hata almadım. Fakat sabit 85 derece de çalıştı ekran kartı bu değer bana çok yüksek geldi. İtopya ile iletişime geçmeli miyim sizce?

Zararı olmaz o sıcaklıkların yalnız 85 derece yük altında bir tık yüksek gibi. Soğutma sistemi tatmin edici düzeyde bir model değilse imkanınız varsa daha farklı bir modelle değişim isteyebilir veya daha iyi hava sirkülasyonu olan bir kasa da düşünülebilir. Garanti kapsamındaki termal macun değişimi işi en son alternatifiniz olsun derim.

Zararı olmaz o sıcaklıkların yalnız 85 derece yük altında bir tık yüksek gibi. Soğutma sistemi tatmin edici düzeyde bir model değilse imkanınız varsa daha farklı bir modelle değişim isteyebilir veya daha iyi hava sirkülasyonu olan bir kasa da düşünülebilir. Garanti kapsamındaki termal macun değişimi işi en son alternatifiniz olsun derim.
Soğutma sistemi gelişmiş versiyonu diye satışa çıkardı bide gigabyte anlamış değilim İstanbul da yaşamadığım için garanti değişim sürecinde sıkıntı yaşamak tan korkuyorum itopya nın mağazası İstanbul da olduğu için garanti den ürünün çok geç gelme ihtimali var oyunlarda kaç derece olduğunu bilmiyorum ama insanlar furmark testi yaptığı zaman 1050 ti da bile 75 80 derece çıkıyor performans etkilermi acaba 85 derece almam

Performans noktasında kayıp vs olmaz fakat fan sesi gürültü yapabilir, termal macunun ilerleyen senelerde kurumasına bağlı olarak sıcaklıklar daha da yüksek seviyelerde seyredebilir. İmkanınız varsa kart model veya kasa değişimi daha uygun gibi..
Bence 80 üstü FPS'yi etkiliyor. Fan ayarı yapmanı öneririm.
Etkilemiyor, bizzat kendi kartımla test ettim ama tabii 2060'la durum biraz farklı olabilir.

Son düzenleme:
Hangi kart hocam?
Asus Dual GTX 1060 6G ekstra manuel OC'lu. Yük altında 84-85'lere çıkan karta MX-4 takviyesi sonrası 77-78'lere kadar geriledi. Tek fark çekirdek boost frekanslarının 25 MHz gibi daha yüksek seyretmesi oldu, gözle görünür bir performans farkı yaratmadı.

Hocam, Asus Dual GTX 1060 6G ekstra manuel OC'lu. Yük altında 84-85'lere çıkan karta MX-4 takviyesi sonrası 77-78'lere kadar geriledi. Tek fark çekirdek boost frekanslarının 25 MHz gibi daha yüksek seyretmesi oldu, gözle görünür bir performans farkı yaratmadı.
Benim de aklımda GTX970'in Furmark testin başında atıyorum 65 iken (55 derece) testin sonlarına doğru 61'lere düşmesi (85 derece) kalmış.

Benim de aklımda GTX970'in Furmark testin başında atıyorum 65 iken (55 derece) testin sonlarına doğru 61'lere düşmesi (85 derece) kalmış.
Her kartın termal direngenliği farklı oluyor gibi, bende açıkçası Furmark testinde de FPS kaybı vs olmamıştı hiç, belki o bahsettiğiniz 85 derece kartın kapanma sıcaklığına çok yakın bir değerdir, benimkinin sınır eşik değeri 92 derece olduğu için sanırım büyük bir problem olmamış..
Ayrıca az önce baktım, 2060 için önerilen maksimum sıcaklık 88 derece. 85 pek bir ideal değer değil, ben olsam en kısa zamanda bir çaresine bakardım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı