RTX 2060 ekran kartı ısınıyor

Keremmxo78

Hectopat
Arkadaşlar merhaba Gigabyte RTX 2060 model ekran kartım var. Genel olarak çoğu oyunda 50-75 arası çalışıyor fakat rematch, RDR 2, Assassin's Creed gibi oyunlarda 83 derecelere kadar görüyor. Bende bu sıcaklıktan doğal olarak rahatsızım. Bunu MSI Afterburner tarzı uygulamalardan ayarlayıp biraz daha sıcaklığını düşürebilir miyim? Örneğin 83 derece çalışan oyunlarda 75-80 arası bir sıcaklığa düşmesine bile okeyim.

undervolt yaparak 10 15 derece düşürme ihtimalin var evet. Performansını çok etkilemez bazen ar tadabilir yt den bakabilirsin undervolt ayarlarına 2060 olduğundan emin ol ama veyahut ta termalleri yenileyebilirsin.

undervolt yaparak 10 15 derece düşürme ihtimalin var evet. Performansını çok etkilemez bazen ar tadabilir yt den bakabilirsin undervolt ayarlarına 2060 olduğundan emin ol ama veyahut ta termalleri yenileyebilirsin.
Güzel bir termal macun ve kasa temizliği yapsam fayda eder mi sence? Undervolt nedir çok bilmiyorum ama yapmak da istemiyorum.

Güzel bir termal macun ve kasa temizliği yapsam fayda eder mi sence? Undervolt nedir çok bilmiyorum ama yapmak da istemiyorum.

Undervolt frekans, güç ayarlarını minimal kısarak FPS farkı fazla olmadan derece düşürmek diyebiliriz.
Öncelikle fan hız ayarı yaptın mı? Veya fanlar kaç devire ayarlı 83 derece dediğin ekran kartı kendini limitler zaten. Termal macun konusunda kaliteli bir şey alman lazım MX4 veya MX6 önermem pump out yapıyor hem de GPU için iyi değil. Ben kendim TF7 macun kullanıyorum memnunum ama onerim Thermal Grizzly olur hangi modeldi hatırlamıyorum bir konu açarsan yardımcı olurlar.

Öncelikle yaklaşık 2 yıldır MSI Afterburner üzerinden fan hız ayarı yapılı zaten. Tam RPM hızlarını hatırlamıyorum ama ekran kartım her RPM ayarında aynı derecede çalşıyor. Kısacası fan hızı ayarlamak hiçbir şey değiştirmedi. Ayrıca bilgisayara 1 yıldır bakmıyordum 2 yıldır da herhangi bir kasa temizliği dahi yapmadım. O yüzden yakın zamanda kasa temizliği yapıp hem ekran kartı hem işlemci termal macunu yenileyeceğim. Bunları yaptıktan sonra az da olsa derecem oynasa gayet yeter benim için. Ayrıca bu dediğiniz termal macunu hem işlemci hem ekran kartı için kullanabiliyorum değil mi?

Bende de msi rtx 2060 gaming modeli var tam yükte 72 dereceyi geçmiyor fakat fanlar sık sık %100 çalışıyor kartı 2 ye bölesim geliyor öyle saçma bir ses çıkarıyor. Afterburnerda fan ayarı vs hiçbir şeyle çözülmüyor istediğin değere ayarla yine o lanet fan sesini duyuyorsun, hotspot sıcaklığım da baya yüksek 106 dereceleri görüyor büyük ihtimalle termal bakım zamanı geldi çünkü 6 senedir aktif olarak kullanıyorum. Çözüm olarak undervolt işlemini uyguladım şuan cidden kafam rahat şekilde oyunumu oynuyorum hemde fps kaybı olmadan. Undervolt işlemini tavsiye ederim, tabi ki öncelik kasa içi temizlik olsun ardından bu işlemi deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…