Yirtilmalar oluyor dogru. Biraz anlatmasi uzun bir konu oldugundan kisaca söyle anlatayim:
Ekran tipleri günümüzde 60Hz,75Hz, 120Hz, 144Hz, 240Hz gibi gidiyor. Karsiliklari söyle:
xx Hz = saniye xx kez ekran yenilenir demek.
Simdi varsaylim 60 Hz bir monitör aldin, oynadigin oyun sana 60'dan fazla FPS verirse, ekran bu framelerin hepsini gösteremez ve yirtilmalar olusur. Bu durumda 2 tane cözüm var:
1) V-Sync ayarlari. Bu CPU gücü kullanarak alinan Frame'lerin sayisini ekran tazeleme hizina cekmeye calisir, ya da ekranda verilen FPS'lerin düzenli olarak görünmesi icin FPS'leri düzenleme yaparak ekrana yansitir. Genelde oyunu yavaslatmis gibi hissettirdiginden bu cok önerilmiyor, ancak iyi bir hardware varsa bu direkt cözüm.
2) NVIDIA tarafinda G-Sync, AMD tarafinda FreeSync teknolojisi olan bir monitör almak. Bu durumda Hz ne olursa olsun ekran ekran kartinin ürettigi FPS'i algilayip yenileme hizini dinamik olarak ayarliyor oyun esnasinda. Bu da direkt olarak yirtilmalari yok etmek demek.
RTX 2060 su an cok güclü bir kart oldugundan cogu oyun icin yüksek FPS alacagina inaniyorum ve ben de en az 120 Hz bir ekran almani öneririm. Ancak 800 TL civarinda G-Sync veya FreeSync'li monitör var midir bilmiyorum.