RTX 2060 ekran kartını hemen değiştirmeye gerek var mı?

MehmetAkifgh

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle ben öğrenciyim, bütçem kısıtlı bir şekilde her ay sistemi geliştirebilecek parçalara almaya çalışıyorum, paramın gücüne göre. Sorumun mantığını size anlatayım, şu anda RTX 2060 ekran kartım var ve 1 ay oldu kullanıyorum ve oyunlarda gerçekten beni çok tatmin eden performansı var örneğin; RDR 2'de Custom- yüksek ayarlarda 80-100 FPS arası rahatlıkla verebiliyor, Uncharted 4 ve kayıp miras serilerini bitirdim ve Ultra ayarlar+80 FPS veriyordu. Yani kısacası bence: Gayet her türlü oyunu yüksek+60 FPS verebilen(minimum) bir kart. Bu arada oynadığım oyun genelde PUBG Mobile bazen hikaye ama şimdi asıl sorum; daha 1 ay önce bütçe zorlayarak aldığım bu kartı 1 ay daha kullanıp ikinci elden RTX 3070 veya 3070 Ti gibi kartla değiştirmeyi düşünüyorum, Ryzen 5 5600 işlemcim var, bir yandan da şöyle düşünüyorum bu kartı yaza kadar kullanıp, sonrasında sağlam DDR 5 sisteme geçmeyi de düşünüyorum. Şu anda ortalama bir DDR4 sistemim var, adamakıllı para biriktip sistem toplarım. Bu sürede ise Ryzen 5 5600+RTX 2060+sıvı soğutuculu sistemimle devam edip, idare ederim. Sizce hangi seçenek daha mantıklı dostlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Memnunsanız ve uzun vadeli bir kullanma planınız yok ise neden değiştirmek istiyorsunuz ki? 2060 ham güç olarak hala tatlı bir kart, tek sıkıntısı düşük VRAM'i. Eğer VRAM ile alakalı sıkıntı yaşamaya başlarsanız da kafa kafaya takasa girip 5700XT alabilrsiniz, hem daha güçlü hem de daha yüksek VRAM'li bir kart.

Ya aslında doğru rtx 2060 la gerçekten oynayamayacağın oyun yok fakat 3070 ti gibi güçlü bi kart beni uzun seneler rahatlatır diye düşünmüştüm ama rtx 2060 işimi fazlasıyla görüyormu evet bi kararsızlık içerisindeyim

Bütçeniz kısıtlı olduğu için bunları söylüyorum. Rahat bir bütçeniz varsa tabii ki daha üst seviye ekran kartı sizi memnun eder ancak mevcut kartınızla da mutluysanız sıkıştırmaya gerek yok. 2060'ın bir süre götürür sizi, gerek olduğunda da 3000 serisi kartların ikinci el fiyatları daha makul bir yere inmiş olabilir.

hocam rdr 2 yi custom-yüksek ayarlarda 80 fps oynatıyor TLOU ultra ayarlar 60 fps uncherded 4 ultra 80-90 fps yani bu şekilde değerler genelde dediğim gibi fps oyuncusuyum pubg mobil oynuyorum ama hikaye oyunlarınıda oynamayı seviyorum ama galiba rtx 2060 baya bir götürür sonuçta baktığımızda ps 5'in 60 fps maks desteği var ve bunları düşündüğümde mantıklı olan bu sistemle devam etmem olabilir,sizde oyunlardaki değerler iyimi

birde hocam ben sisteme yeni sıvı soğutma aldım kullandığım kasa:Zoko melody mesh şöyle sıvı soğutmayı takarken ram ile bir tık çakıştı ramlerim Xpg d41 rgb ram ve mecburen ilk önce ramleri taktım ve sıvı soğutmayı tam bloğuna oturtamadım 6 tane vidasının 4 tanesinin vidasını sıkabildim zaten düşmezdi ama yinede garanti olsun diye boşluk kalan kısmına lehim ısıttım 1 ay geçici böyle kullanıcam yani kasanın üst kısmının 1 cm dışarısında kalıyor performans anlamında bir sıkıntı yok ama yeni kasa alıcam geniş ve soğutması iyi olan kasa önerin varmıdır bütçe 3 k ya kadar

Son düzenleme:
Değerler iyi ancak 2060 için yüksek değerler. Çok büyük ihtimalle DLSS açık bir şekilde bu değerleri alıyorsunuz. Genel olarak bilgisayar ile bir konsolu karşılaştırmak mantıklı değil. 2060 ömrünün sonlarında olan, ancak DLSS teknolojisiyle birlikte orta-yüksek ayarlarda bir süre daha 1080p oyun oynatmaya devam edebilecek bir kart. Önümüzdeki senelerde yavaş yavaş yaşını göstermeye başlayacağını düşünüyorum.

Ancak sizin senaryonuza gelirsek, DLSS açık olsa dahi akıcı bir şekilde istediğiniz oyunları oynayabiliyorsunuz. Bir performans sıkıntısı gözünüze çarpmıyor. Bütçem de kısıtlı diyorsunuz. Elinizde işinizi rahat rahat gören bir kart varken "Aman kartım güçsüz mü?" düşüncesine girmek mantıklı değil. Düşük bütçenizi daha öenmli harcamalarda kullanabilirsiniz.

Unutmayın ki herhangi bir teknolojik alet işinizi gördüğü müddetçe sizin için eski ve güçsüz olarak nitelendirilemez.

kasa ve görüntü bu

evet bu konuda haklısınız dlls ile alıyorum ama zaten görüntü bozukluğu olmadan fpse güzel bir şekilde katkı sağlıyor ve bende bundan yararlanmak istiyodum zaten

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-01-07 at 00.46.15.jpeg
    70,8 KB · Görüntüleme: 22
  • WhatsApp Image 2025-01-07 at 00.46.33.jpeg
    127,7 KB · Görüntüleme: 28
  • WhatsApp Image 2025-01-07 at 00.46.28.jpeg
    77,2 KB · Görüntüleme: 23
  • WhatsApp Image 2025-01-07 at 00.46.21.jpeg
    93,5 KB · Görüntüleme: 20
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…