RTX 2060 i5 9600k sistem tavsiyesi

xant6

Decapat
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Başlıkta belirttiğim gibi 1080p tabanlı bir sistem topluyorum. İslemci ve ekran kartına karar verdim.
Anakart olarak Gigabyte z390 aorus pro düşünüyorum. (varsa öneriniz bu fiyat aralığında başka anakart değerlendirebilirim alc1220 audiochip olmak şartı ile)
Ekran kartını Zotac AMP edition düşünüyorum. Diğerleri ile pek bir fark göremedim performans olarak. Kasa olarak carbide 275r karar verdim 2 fan ile geliyormuş ekstra fan almama gerek var mı alırsam nasıl bir düzen yapmalıyım pek bir bilgim yok? (bu fiyat aralığında başka kasa önerisi varsa söyleyebilirsiniz)
Elimde monitör, HDD, SSD ve 600w 80 PSU mevcut.
İşlemci soğutucusu için şimdilik bütçem olmadığı icin hava soğutma düşünüyorum 5 6 ay sonra sıvı soğutma alabilirim maksimum 350 TL verebilirim.
Öneri ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
@BvLgaRi senin görüşlerini alayım üstad

Son düzenleme:
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Başlıkta belirttiğim gibi 1080p tabanlı bir sistem topluyorum. İslemci ve ekran kartına karar verdim.
Anakart olarak Gigabyte z390 aorus pro düşünüyorum. (varsa öneriniz bu fiyat aralığında başka anakart değerlendirebilirim alc1220 audiochip olmak şartı ile)
Ekran kartını Zotac AMP edition düşünüyorum. Diğerleri ile pek bir fark göremedim performans olarak. Kasa olarak carbide 275r karar verdim 2 fan ile geliyormuş ekstra fan almama gerek var mı alırsam nasıl bir düzen yapmalıyım pek bir bilgim yok? (bu fiyat aralığında başka kasa önerisi varsa söyleyebilirsiniz)
İşlemci soğutucusu için şimdilik bütçem olmadığı icin hava soğutma düşünüyorum 5 6 ay sonra sıvı soğutma alabilirim maksimum 350 TL verebilirim.
şimdi şöyle bir durum var extra bir sogutma demek PSU üzerinden güç yemesi demektir ben eğer'ki 2-3 fan bulunan kasalara fazladan bir sogutmayı çok sağlıklı veya gerekli bulmuyorum sıcak havalar için belki extra olarak fan alınabilir ama onuda internet üzerinden almaktan sa direk bu işin toptancılarına gidiyorum ve gülünç rakamlara maal ediyorum :) örnek internette bulunan standart led'siz fan 30TL ise toptancısında 8-15 TL gibi rakamlara alıyorum evde led sistemim için almış oldugum trafo'ya bağlıyorum hiç PSU dan enerji kullanmadan işimi görüyorum tak fişi bitir işi :) yani bu benim yöntemim tabiyiki. İstersen detaylı adres ve tarif verebilirim işine yarayacagına eminim

Kasanıza uyarsa, soğutma olarak Noctua öneririm. RAM yazmamışsınız. 2*8 16 GB 3000 MHz doğru seçim olur.
Elimde zaten ram var dediginiz gibi 3000mhz 2x8
şimdi şöyle bir durum var extra bir sogutma demek PSU üzerinden güç yemesi demektir ben eğer'ki 2-3 fan bulunan kasalara fazladan bir sogutmayı çok sağlıklı veya gerekli bulmuyorum sıcak havalar için belki extra olarak fan alınabilir ama onuda internet üzerinden almaktan sa direk bu işin toptancılarına gidiyorum ve gülünç rakamlara maal ediyorum :) örnek internette bulunan standart led'siz fan 30TL ise toptancısında 8-15 TL gibi rakamlara alıyorum evde led sistemim için almış oldugum trafo'ya bağlıyorum hiç PSU dan enerji kullanmadan işimi görüyorum tak fişi bitir işi :) yani bu benim yöntemim tabiyiki. İstersen detaylı adres ve tarif verebilirim işine yarayacagına eminim
Yani sen şuan 2 fanla gelen kasa yeterli diyorsun anladığım kadarıyla ben adanada yaşıyorum malum baya sıcak oluyor yaz ayları

Arkadaşlar iyi akşamlar.
Sıvı soğutma için bütçenizi biraz daha arttırıp 240mm radyotör desteği olan bir sıvı soğutma almanız yararınıza olur. Gigabyte Aorus Pro model anakarta gelecek olursak kağıt üstünde en iyi performanslı ve en soğuk çalışan anakart olarak gözüküyor fakat kullandığınızda BIOS’unun rezalet olduğunu göreceksiniz. Özellikle MSI ve ASUS gibi markalar kullandıktan sonra da bir hayli şaşırdım. OC performansından da memnun kalmadığımı söyleyebilirim. Önerim MSI veya ASUS anakartlara yönelmeniz. Ayrıca ASUS’un OC performansının diğer markalara oranla daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı