Berke Can Aslan
Kilopat
Daha fazla
Evet gerekir. İntel'in "K" ibareli işlemciler soğutucusuz gelir. Bütçenizi söylerseniz öneri yapabiliriz.Henüz soğutucu eklemedim, ayrı bir soğutucu almam gerekir mi? Eğer gerekliyse soğutucu önerilerinizide yazarsanız çok sevinirim.
Kasayı değiştirmenizi öneririm. Kasa için verebileceğiniz en yüksek meblağ nedir?Kasa: Xigmatek mid Tower 650W 80+ Gaming Astro EN41466 ATX - 682 TL
5400 RPM almayın. Bu ürün daha ucuz ve daha iyi.Harddisk: Toshiba 2.5 1TB 128MB 5400RPM - 295 TL
9600K ile 9600KF arasındaki tek fark 9600KF'de dahili grafik birimi olmamasıydı sanırım. Sizin için sıkıntı yaratmaz (halihazırda 2060 alıyorsunuz) 300 TL daha ucuza bu ürünü öneririm.İşlemci: Intel Core i5 9600K 1151 V.2 Soket 3.7GHz 9MB Ön Bellek 14NM İşlemci - 1600 TL
Almayı düşünüğünüz ekran kartı burada 100 TL daha ucuz.Ekran Kartı: Gigabyte GeForce RTX 2060 Windforce OC 6G Graphics card - 2600 TL
Onun yerine bu RAM'lerden iki tane alırsanız daha ucuza gelir.RAM: Crucial 16 GB (2x8GB) Ballistix Sport AT DDR4 3000MHz CL17 1.35V PC RAM - 706 TL
Sizinkiler CL17 idi. Müthiş bir fark yaratacağını sanmıyorum. Önerilerim:
Normalde kasayı RGB'li bir şey önerecektim (sanıyorum ki öyle bir şey arıyorsunuz) fakat o zaman sıvı soğutmaya bütçe kalmıyordu. Bu işlemcinin esprisi zaten overclock. Bunun farkında olarak Z390 tercih ettiğinizi düşünerek bu parçaları öneririm.
Sizinkiler CL17 idi. Müthiş bir fark yaratacağını sanmıyorum. Önerilerim:
Normalde kasayı RGB'li bir şey önerecektim (sanıyorum ki öyle bir şey arıyorsunuz) fakat o zaman sıvı soğutmaya bütçe kalmıyordu. Bu işlemcinin esprisi zaten overclock. Bunun farkında olarak Z390 tercih ettiğinizi düşünerek bu parçaları öneririm.
Evet çok ilginç. 240mm destekliyor diye biliyordum. O zaman 400C öneririm. Diğer kasadan daha pahalı fakat 240mm destekleyen en ucuz kasalardan. Daha ucuzları var ama onlar da çok eski hava akışları iyi değil.Birde sanırım önerdiğiniz kasa 120mm radyatör destekli fakat önerdiğiniz sıvı soğutucu 240mm, bu yüzden ya kasayı yada sıvı soğutucuyu değiştirmemiz gerekiyor. Öneriniz varmı acaba?
Sıvı soğutma konusunda biraz kararsız kaldım sadece. Çok gerekli mi? İlerde başımı ağrıtır mı? Yoksa daha mı iyi olur? Bunlarada karar verirsem bütün parçaları alıyorumEvet çok ilginç. 240mm destekliyor diye biliyordum. O zaman 400C öneririm. Diğer kasadan daha pahalı fakat 240mm destekleyen en ucuz kasalardan. Daha ucuzları var ama onlar da çok eski hava akışları iyi değil.
Onun dışında sistemde hiçbir uyumsuzluk yok.
Eğer overclock yapmak isterseniz gerekli. Fakat overclock yapmak istemezseniz Z390 serisi bir anakarta ihtiyacınız da kalmıyor. 9600KF çarpan kilidi açık, overclock ile güzel sonuçlar veren bir işlemci. Bütçeniz de yetiyorken yapmanızı öneririm.Sıvı soğutma konusunda biraz kararsız kaldım sadece. Çok gerekli mi? İlerde başımı ağrıtır mı? Yoksa daha mı iyi olur? Bunlarada karar verirsem bütün parçaları alıyorum
Herşey için çok teşekkürlerEğer overclock yapmak isterseniz gerekli. Fakat overclock yapmak istemezseniz Z390 serisi bir anakarta ihtiyacınız da kalmıyor. 9600KF çarpan kilidi açık, overclock ile güzel sonuçlar veren bir işlemci. Bütçeniz de yetiyorken yapmanızı öneririm.
Hayırlı olsun güle güle kullanın.Herşey için çok teşekkürlerİşlemci ve rami indirimdeyken satın aldım. Diğer parçalar için 11.11`i bekliyorum Akakçede indirimler 11.11`de başlayacakmış sanırım. Tekrar teşekkürler iyi günler