RTX 2060 için işlemci önerisi

FedeRico-M

Kilopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill 16 GB Ripjaws RAM
Anakart
Anakart: ASUS P8Z77-V PRO
Selam arkadaşlar.

Bir arkadaşımdan uygun fiyata 2. el RTX 2060 aldım ancak işlemci yeterli olmadığı için CS2 bile 100FPS. Uygun işlemcilere baktım ancak o işlemcileri de anakart desteklemiyor :) bu işi en uygun fiyatlı nasıl çözeriz, anakart değiştirmeden halledebilir miyiz? Anakartın da değişmesi gerekiyorsa anakart ve işlemci önerileriniz nelerdir? Desteklerinizi rica ederim :)
  • Işlemci: Intel(R) Core(tm) i7-3770.
  • Anakart: ASUS P8Z77-V Pro.
  • Cooler Master gx-2 80Plus 750W.
  • G.Skill 16 GB Ripjaws RAM.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar.

Bir arkadaşımdan uygun fiyata 2. el RTX 2060 aldım ancak işlemci yeterli olmadığı için CS2 bile 100FPS. Uygun işlemcilere baktım ancak o işlemcileri de anakart desteklemiyor :) bu işi en uygun fiyatlı nasıl çözeriz, anakart değiştirmeden halledebilir miyiz? Anakartın da değişmesi gerekiyorsa anakart ve işlemci önerileriniz nelerdir? Desteklerinizi rica ederim :)
  • Işlemci: Intel(R) Core(tm) i7-3770.
  • Anakart: ASUS P8Z77-V Pro.
  • Cooler Master gx-2 80Plus 750W.
  • G.Skill 16 GB Ripjaws RAM.
O anakarta en fazla 3770K işlemcisi takılabilir ama oda sizin işlemcinin OC yapılabilir hali direk.
Kısaca anakart değişmek zorundasınız. Bütçeniz nedir?

O anakarta en fazla 3770K işlemcisi takılabilir ama oda sizin işlemcinin OC yapılabilir hali direk.
Kısaca anakart değişmek zorundasınız. Bütçeniz nedir?
Açıkcası bir bütçe belirlemedim ama tabii en uygun fiyata çözebilirsem çok daha iyi olur :)

Mümkün değil hocam 1155 pin işlemciler en fazla 4 çekirdek ile üretildiler ve zaten şu anki işlemciniz o soketin en güçlü işlemcilerinden. En uyguna B550 + R5 5600 patlatın geçin. 2. elleri çok ucuz oluyor.
O da aklımda var aslında, anakart ya da işlemciden birini 2. el almayı düşündüm. Hangisini ikinci el almak daha mantıklı?

Açıkçası bir bütçe belirlemedim ama tabii en uygun fiyata çözebilirsem çok daha iyi olur :)

O da aklımda var aslında, anakart ya da işlemciden birini 2. el almayı düşündüm. Hangisini ikinci el almak daha mantıklı?

İşlemciyi 2. el alın hocam. Ha dediğim gibi bazen tek işlemci fiyatına işlemci + anakart satanlarda var onlara da bakın test edip alırsınız.

Açıkcası bir bütçe belirlemedim ama tabii en uygun fiyata çözebilirsem çok daha iyi olur :)
Yani hocam, DDR4 bir anakarta geçmeniz lazım en başta belirtiyim. AM4 ise en ucuz yol olur, Intel'e nazaran.

İşlemci olarak:
R5 2600 1000-1500TL
R5 3600 1500-2000TL
Olarak satın alabilirsiniz, aralarında performans farkı vardır. CS2'de fark yaratır önbelleği ile R5 3600.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(GTX 1660Ti daha güçsüz bir kart 2060'tan.)

Anakart olarak ise 2.el'de 2000TL civarına B450 anakartlar oluyor, 1500TL civarına ise A520/A320 anakartlar oluyor. Sıfır olarak ise en ucuz Gigabyte A520m-K var.

Ram ise: 2x8GB bulabiliyorsanız 700-800TL'ye 2.el alabilirsiniz ama 1000-1400TL arasında markaya göre sıfır fiyatları oluyor. İtopya'da sık sık 500TL'ye 8GB modeller düşüyor.
Düşmese bile başka sitelerde var herzaman fırsat:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı