RTX 2060 için işlemci ve anakart tavsiyesi

Tamam dostum ilginden dolayı teşekkür ederim.

Merakımdan soruyorum amd ekran kartları nasıl bu rx ler ve vegalar var bunların performansı nasıl?
AMD işlemcide yaptığı gibi artık yüksek seviye ekran kartı üretimin de de değişikliğe gitmiş bulunmakta Vega Model ekran kartlarına kötü diyemeyiz. Ama aynı fiyat aralığında Nvdia ekran kartı almak daha mantıklı olur. Örneğin RTX 2070 gibi. Uzun lafın kısası AMD nin üst seviye ekran kartları aslında çok iyi değil. Bu sebepten dolayı da kendileri değişikliğe gidip 5700 XT modelinde bir ekran kartı çıkardı. Bundan sonra çıkacak olan AMD kartları daha iyi olucaktır. Yeni bir teknolojiyle üretiliyor. RX modelleri ise ortalama ve ortalamanın biraz üstü sistemler için muazzam kalite ve fiyatta ekran kartları olup cebimizi çok yakmamakta.

Peki bu durum da benim sisteme amd ekran kartı olurmu yada tavsiye eder misin yoksa 2.400 Tl ye alacağım gaming x 1660ti beni iki üç sene götürürmü ne dersin?

Peki bu durum da benim sisteme amd ekran kartı olurmu yada tavsiye eder misin yoksa 2.400 Tl ye alacağım gaming x 1660ti beni iki üç sene götürürmü ne dersin?
Gaming X 1660ti iki üç sene rahatlıkla idare edecektir. İşlemcin K model bir işlemci, buda overclock yapmaya müsait ve elverişli olduğunu gösterir. Tahminimce şuan işlemcinin stok fanını kullanıyorsun. 100-300 TL arası ideal bir hava soğutma sistemi ile hız aşırtma yapıp işlemcini üst seviyeye çıkararak oyunlardan daha fazla kare sayısı alabilirsin. 6600K ve 1660ti gayet mükemmel bir ikili olup seni önümüzdeki bir kaç yıl idare edeceklerdir.

Oc bilmiyorum ama araştırma yaparım bunun dışında kullanmış olduğum işlemci fanı bu çift fanlı yeterli olurmu?
Birde yorumlarda o paraya 2060 alınır diye yorum yapmışlar insanın kafası karışıyor.

1660 ti ile RTX 2060 arasında performans farkı çok az o sebeple 1660ti almanı öneririm. RTX 2060 Ray tracing sebebiyle ekstra pahalı kimse şuan ray tracing kullanmaz.

Performans istiyorum diyorsan az daha sabretmeni ve 5700 veya 5700xt modeline geçmeni öneririm. Keza İnternet ufak bir aratmayla benchmarkları görebilirsin. Rakibi RTX 2060 olmasına rağmen verilen FPS değerleri RTX 2060 SUPER ile denk diyebiliriz. Bütçenizin hesabını kitabını yapıktan sonra 5700 almanız en doğru karar olacaktır.

Ayrıca 6600k bu önerilen kartlarla darboğaz falan yapmaz gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. İçine sinmez ise 6600k + 1660ti gaming performance diye aratırsan içini rahatlamış olursun.

İlle de değişecem dersen Ryzen 3600 şuan için muazzam Fiyat/Performan sayesinde gözü kapalı alınabilcek bir işlemci.

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ama bu sefer anakart da değişmesi gerecek değilmi? Şöyle sorayım sana bu işlemciye uygun anakart söyle rmisin ve rtx 2060 yer mi?

Seçmiş olduğun işlemci fanı uygundur. Şimdi şöyle bir şey var artık 1151 soket işlemciler üretilmiyor. 6600K yı sat 7700K al diyemem sana. Bu yüzdende RTX 2060'ı önermiyorum. Eminim 2060 6600K'ya dar boğaz yapacaktır. 1660ti alman senin için daha iyi olacak. 2060 aldığında her oyunda dar boğaz yapacak diye bir şey yok. Lakin işlemci ve internet bandına yüklenen oyunlarda ekran kartının tam performansını alamayacaksın ve buda seni oldukça rahatsız edecek. Benzer sorunu yaşayan biri olarak tavsiyem bu yönde. 1660 ti alarak hem kafan rahat edecek hemde sistemin. Ufak bir dar boğaz sorunu yapacağını bilsem 2K monitör alıp sorunu çöz diyeceğim ama gel gör ki 1500 TL den aşağı ideal bir 2K monitör bulmak neredeyse imkansız. O yüzden basa basa söylüyorum. 1660 ti

Tamam 1660ti de karar kıldım. İyi bir konuya değindin monitör konusu biliyorum yordum seni kusura bakma monitör ne tavsiye edersin 144hz bandında?

Şuan kendi sistemimde 2060 ile kullandığım 2600x var işlemci maximum hangi oyun olursa olsun %40ı geçmedi 3600 tavsiye ederim çok başarılı işlemci ileriye yönelik olur bazı noktalarda 9700k yı yakalıyor geri kaldığı yerlerde %4 kadar gerisinde kalıyor oyunlarda.

İyi diyorsun hoş diyorsun ama arkadaşımızın zaten işlemcisi var. İntel 6600K Yanlış anlama kötü niyetle söylemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…