RTX 2060 için R5 5600 vs 5600X

GTA 6'yı düşünürsek hiç biri. AM5 anakart + 7500F. Yok ama ikisinden biri olsun diyorsan aradaki fiyat farkı 500 TL den az ise X al.
Ya dostum adamın sistemi Ps5'ten daha güçlü bir sistem oluyor, sen GTA 6'nın çok yüksek gereksinimlerde mi olacağını düşünüyorsun cidden birazcık bilgili olup da yorum yapalım, kimse geleceği göremez ve bu kadar net konuşmanız uçtan uca bir şey bilmemezlik.

Ya dostum adamın sistemi Ps5'ten daha güçlü bir sistem oluyor, sen GTA 6'nın çok yüksek gereksinimlerde mi olacağını düşünüyorsun cidden birazcık bilgili olup da yorum yapalım, kimse geleceği göremez ve bu kadar net konuşmanız uçtan uca bir şey bilmemezlik.
Kusura bakma ama RTX 2060 sistemin GTA 6 kaldıracağını pek sanmıyorum, kaldırsa bile oyundan zevk alınmaz. PS5 ile de PC'yi karşılaştırmak pek doğru olmaz, Oyunlar PS için özel olarak optimize edildiği için benzer donanımda bir PC'den bile daha iyi performans verebilir, o yüzden bir sistemin PS5'in oynattığı oyunu rahat oynatabilmesi için sistem gereksinimlerinin PS5 den bir tık daha iyisi olması gerektiğini düşünüyorum. Kimse geleceği göremez evet ama bunu tahmin etmesi zor değil o yüzden bilgili olup olmamakla alakası yok bunun. Bu arada R5 5600 performans olarak PS5 deki CPU ile benzer sayılır ama PS5 deki GPU 3070-3060 Ti, AMD tarafında ise 6700 XT ayarında bir GPU.

Kusura bakma ama RTX 2060 sistemin GTA 6 kaldıracağını pek sanmıyorum, kaldırsa bile oyundan zevk alınmaz. PS5 ile de PC'yi karşılaştırmak pek doğru olmaz, oyunlar PS için özel olarak optimize edildiği için benzer donanımda bir PC'den bile daha iyi performans verebilir, o yüzden bir sistemin PS5'in oynattığı oyunu rahat oynatabilmesi için sistem gereksinimlerinin PS5'ten bir tık daha iyisi olması gerektiğini düşünüyorum. Kimse geleceği göremez evet ama bunu tahmin etmesi zor değil o yüzden bilgili olup olmamakla alakası yok bunun. Bu arada R5 5600 performans olarak PS5'teki CPU ile benzer sayılır ama PS5'teki GPU 3070-3060 Ti, AMD tarafında ise 6700 XT ayarında bir GPU.

Hocam aklımda zaten 2060 ile akıcı GTA oynamak gibi bir fikir yok. İlerleyen zamanlarda 3060 Ti veya 3070'e geçeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00