RTX 2060 ile Ryzen 5 2600X uyumlu mu?

Neden ramlerin fiyatları artıyor orasını anlayamadım ? Intel'e göre AMD ram bellek frekans konusunda daha fazlasına ihtiyaç duyuyor. Daha doğrusu AMD için 3000+ Mhz ramler öneriliyor genelde. İşlemci konusundada bende aynı işlemci var ve gayet memnunum Turbo Boost özelliğini açarsan 4.5-4.8 Ghz değerlere ulaşabiliyor fakat böyle bir işlemci için mutlaka sıvı soğutma şart ben mevcut sistemimde kendi fanı ile 70 den aşşağı çekemedim ısıyı. Sıvı soğutma ile maksimum 60-61 derecelerde geziyor.

Xigmatek Scylla 240mm. Başarılı bir ürün tavsiye ederim.

Sıvı soğutma olarak NZXT x62 var, işlemci (i5 9600k) yük binince kendisi otomatik güç artırıyor 4.5 4.6ghz hıza ulaştığı oluyor fakat 55-60 dereceyi geçmiyor kesinlikle tavsiye ederim sağlam soğutuyor.

i5 9600 almanıza gerek yok. Ryzen 5 2600X çok çok yeterlidir. AMD Nvidia sistem pişmanlık yaşatmaz, arkadaşın problemi o. R5 2600X çok daha fazla çekirdeğe sahip. Çok çekirdek performansını destekleyen oyunlar çıktığında Ryzen 5 2600X, i5 9600K'ya büyük fark atacaktır. Isınma sorunu zaten olmaz. Ayrıca i5 alırsanız ek soğutma lazım. Ama AMD Cooler Master yapımı çok güzel bir stok soğutucu veriyor işlemcinin yanında.

Ayrıca işlemci değiştirirseniz anakartı da değiştirmeniz gerekecek. İleride upgrade etmek istediğinizde tekrar anakart gerekecek. AMD tarafında 2020'ye kadar tüm işlemciler AM4 soketle uyumlu olacak. -BIOS güncellemesi ile- Yani bu sistem çok güzel. İşlemciyi v.s ellemeyin, kalsın. İleride anlarsınız farkı. Zaten render v.s uygulamalarda AMD çoklu çekirdekten dolayı fark atacaktır.

O oyunlar ne zaman çıkar bu sistemin 6 yıl dayanması lazım babam öyle diyor bunu alırsak Üniversiteye kadar başka birşey almıyacaksın dedi.Yoksa rx 570 le r3 2200g de kalıccaktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…