RTX 2060 laptop ile madencilik yapılır mı?

(Arkadaşlar bundan sonra laptoplarda yüksek çözünürlükte oyun oynamasın kimse. Allah muhafaza ekran kartının ömrü baya bir kısalır!!!) Ekran kartını tam yükte kullanmayıp ve ekstra soğutucu kullanılırsa sorun olmaz. Sonuçta her ne olursa olsun ister oyun ister kazı, bilgisayarların ekran chipleri zaten her türlü ısınacak ve zorlanacak.

Hocam bende madencilik yapmak istiyorum. Sistemim:
ASUS ROG STRİX G15: İntel Core İ7 10870H 2.20GHz - 5.0GHz // NVİDİA RTX 2060 O.C. 115W // 15.6" FHD %72 NTSC - %100 sRGB ekran // İntel 660P 1TB SSD 1800 mb/s okuma - 1800 mb/s yazma // 2 x 16 GB 3200Mhz DDR4 Kingston Hyperx İmpact SO-DIMM RAM

Bana rehber, kaynak önerir misiniz? Çok az bir bilgim var madencilik konusunda. Mesela bir yazılım indiriyoruz ve onunla madencilik yapıyoruz. Ama anladığım kadarıyla öyle "tak çalıştır" mantığıyla yapılmıyor. Mesela U.V ayarları varmış, sonra GPU Clock azaltıp Memory Clock arttırılıyormuş. Benim sistemim aslında gayet güçlü ve bende ETH madenciliği yapmayı düşünüyorum bana yardımcı olabilecek rehber filan paylaşabilir misiniz? Bana bu ayarları detaylı anlatacak ve öğretecek bir kanal, rehber var mı?

İnternetten ETH madenciliği nasıl yapılır diye araştırırsanız tonlarca şey çıkacaktır. Ancak mesela UV yani undervolt genellikle sıcaklığı düşürmek için yapılır ve düzgün yapıldığı zaman performans kaybına neden olmaz. Ve bu ayarlar sisteminize göre değişmektedir deneme yanılma yöntemi ile yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 2060 ile RTX 2060 Mobile aynı kazım değerini vermez onun dışında yap sıcaklığı takip et sorun olma.

RTX 2060 ile RTX 2060 Mobile aynı kazım değerini vermez onun dışında yap sıcaklığı takip et sorun olma.
Hocam 115W RTX2060 var. Yani masaüstündeki ile aynı güçte. Deneyeceğim , teşekkür ederim tavsiyeniz için.
Bakacağım hocam teşekkürler.

Laptop fazla dayanmaz hocam.

Hocam laptop la yapan bir arkadaş max 1 ay yapabildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…