Öncelikle biliyorum ki forumda birçok aynı başlık var fakat yeni güncellemeden dolayı dengelerin değişebileceğini düşündüğüm için yeni bir konu açmaya karar verdim. Okuduğum kadarıyla RTX 2060 ekran kartı DLSS 2.0 teknolojisi ile performans artışı yaşamış, aynı şekilde RX 5600 XT de son BIOS güncellemesiyle (14 GBS çıkaran) performansı artışı yaşamış. İnternette testlere bakınca her test birbirinden farklı performans veriyor. Son güncellemelerle hangisini alırsam daha fazla verim alırım?
Öncelikle biliyorum ki forumda birçok aynı başlık var fakat yeni güncellemeden dolayı dengelerin değişebileceğini düşündüğüm için yeni bir konu açmaya karar verdim. Okuduğum kadarıyla RTX 2060 ekran kartı DLSS 2.0 teknolojisi ile performans artışı yaşamış, aynı şekilde RX 5600 XT de son BIOS güncellemesiyle (14 GBS çıkaran) performansı artışı yaşamış. İnternette testlere bakınca her test birbirinden farklı performans veriyor. Son güncellemelerle hangisini alırsam daha fazla verim alırım?
İki kart arasında seçilen en alt miktar bağlamında 250-300 TL fark mevcut. Nvidia tarafında stabil sürücüler, DLSS 2.0, rakibe göre yüksek fiyat gibi etmenler bulunuyorken; AMD tarafında da daha uygun fiyat, benzer performans ve sürücü eksiklikleri yer alıyor. Tercihinizi buna göre yapacaksınız.
Öncelikle biliyorum ki forumda birçok aynı başlık var fakat yeni güncellemeden dolayı dengelerin değişebileceğini düşündüğüm için yeni bir konu açmaya karar verdim. Okuduğum kadarıyla RTX 2060 ekran kartı DLSS 2.0 teknolojisi ile performans artışı yaşamış, aynı şekilde RX 5600 XT'de son BIOS güncellemesiyle (14 GBS çıkaran) performansı artışı yaşamış. İnternette testlere bakınca her test birbirinden farklı performans veriyor. Son güncellemelerle hangisini alırsam daha fazla verim alırım?
2060 hem Galax modeli çok iyi ve 2700 TL falan hem RTX var hem DLSS 2.0 var hem nvenc vs falan teknolojileri var işte ve Driver konusunda NVIDIA kat kat daha iyi olduğu bir gerçeği de var ve güncel test şöyle.
Bu arada DLSS 2.0 teknolojisi vs olan bir kart ile hala yazılımsal sorunlu bir kartı karşılaştırmanın pek bir manası yok.
Bunun haricinde yeşil ekran sorunu falan da olabiliyor ve Sapphire Pulse modelinde özellikle sanırım mavi ekran bile verebiliyor falan neyse önemli olan bu değil önemli olan DLSS, RTX vs.
Yapay zeka ve GeForce RTX Tensor Çekirdeklerinin gücüyle DLSS 2.0, oyunlarınız için yeni bir performans ve görsel düzeyi sağlıyor; şimdi MechWarrior 5: Mercenaries’de ve bu hafta Control’e de geliyor.