RTX 2060 mı RX 5600 XT mi?

RTX'de güzel bir ekran kartı ancak fanboylar fazla abartıyor. RX 5600 XT BIOS güncellemeleriyle kendini çok daha güçlü bir konuma getirdi. Youtube'da FPS Test videolarına bakarsan ve sitelerde karşılaştırırsan RX 5600 XT'nin daha fazla performans sağladığını görürsün.

RTX 2060 Super'e düşük bir ihtimal çıkabilirim ama 500W PSU yetmeyeceği için biraz hayal olarak kalıyor bu düşünce.

Kanka hangi driver sürümünü kullanıyorsun?

Kanka hangi Driver sürümünü kullanıyorsun?

Hocam temiz kurulum yapıp Windows 10 Pro 2004 sürümünü yükledim en son Driver'ı kurdum 20.7.2 galiba şu an 3 4 açıştır sıkıntı olmuyor. Lakin bu seferde FreeSync özelliğini aktif edemiyorum. Korkuyorum DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yüklemeyi o yüzden şimdilik böyle kullanmaya devam edeceğim gibi görünüyor.

Güvenlik daha önemli. Ben sistem toplayacak olsaydım sırf daha iyi soğutmaya ve malzeme kalitesine sahip diye bir tık alt ekran kartı alacaktım. 3000-3500 TL verdikten sonra sorun çıkarırsa o bilgisayarı aldığım güne lanet ederim. Ekran kartında maalesef kapitalist Nvidia'yı tercih etmek daha mantıklı.

2060'ın yazılım olarak sorunu az olsa da sıcaklık sorunu hakkında yüzlerce konu açıldı. Özellikle asus tuf , dual (yeni serilerde sorun çözülmüş) gigabyte vb.

Amd alıcaksan Sapphire 5600 xt gibi modeller
Rtx'li Nvidia alıcaksan 2060 süperden aşağıya düşmeyeceksin.

Garantisi yok mu gönder varsa çözsünler. Sapphire in bios güncellemesi var belki o sebepten olabilir. Onu yaptın mı? 0 sıkıntı freesync açık 144 hz monitörüm .
Son olarak webtekno, donanım arşivi, pc hocası vb. Sistem önerilerine baktığınız zaman nvidia kadar amd ekran kartının da kullanıldığını ve test edildiğini göreceksiniz. Bu adamların sisteminde sıkıntı çıkmıyor sizde sıkıntı çıkıyorsa sorun ya satıcıda ya kargoda ya da kullanıcıda.

Son düzenleme:
Bu tartışma ne böyle resmen AMD fanboylarıyla NVIDIA fanboyları kapışmış bende yakın zamanda sistem toplayacağım yaklaşık bir 10 bin TL harcıyacağım fakat bende karar veremedim hangi kartı almalıyım RTX 2060'ı DLSS olduğu için istiyorum ama bir andan da 5700XT'nin de performansı iyi gibi duruyor kararsızım. (AMD'nin yazılımsal problemlerini bilmiyordum teşekkürler)

RX 5700 XT RTX 2070 ve super arasında bir kart ve son çıkan Update'ler ile daha stabil hale geldi bende RX 5600XT ve RTX 2060 arası gidip geliyorum AMD daha ağır basıyor şu an çünkü NVIDIA kartı aldığında o kart ne kadar güçlüyse o güç elinde kalıyor AMD tarafında ise ekran kartının gücü artıp duruyor daha yenilikçi AMD o konuda ama hiçbir sorunla karşılaşmayacaksın demek değil bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…