RTX 2060 Mini kasaya sığar mı?

249873

Kilopat
Lenovo bilgisayar aldım kasa 3, 4 sene oluyordur herhalde. Şu anki Bilgisayar özellikleri: --Mini kasa

Ben buna ek olarak ekran kartı takmak istiyorum.(2060 RTX)

1- Ekran kartı kasaya sığar mı? -Sığmaz ise dış kasayı değiştirebilirim ama ATX vs uyumlu olması falan gerekiyor bunun hakkında gram fikrim yok anakartı bilmiyorum uyar mı uymaz mı?
2-Güç Kaynağı yeterli olur mu? -Güç Kaynağı kaç Watt vs hiçbir yerde bulamadım üstünde de yazmıyor yeni almam gerkeiyor ise ne tarz marka ürün almam gerekiyor tavsiye edeceğiniz ürün varsa bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 3 fanlı ASUS ROG STRIX RTX 2060 OC var. CM MB511 RGB kasama uygun sığıyor. Siz ordan bi hesaplamaya çalışın santimetrelerin önemi büyük.

RTX 2060 için en az 500Watt'lık bir güç kaynağın olması lazım. Orada boyutlar kısmında 15x29x37 yazıyor. Sanırım oradaki değerler eni, boyu ve yüksekliğini tarif ediyor. Buna göre en son 29 cm uzunluğunda ekran kartı takabilirsin. Eğer emin olmak istiyorsan bir ölç.

Mesela uzun kartlardan 3 fanlı model olan ASUS ROG STRIX RTX 2060 SUPER takamazsın. Bunun boyu 30cm. Sanırım 3 fanlı modelleri takamayabilirsin ama çift fanlı modeller sığar.

Mesela çift fanlı modelli ASUS DUAL RTX 2060 SUPER 26.7 cm uzunluğundaymış. Bunu takabilirsin.

Şuradaki linklerden hem normal RTX 2060 hemde RTX 2060 super modellerini bulabilirsin. Orada birçok modelin teknik özellikleri yazıyor. Kendin araştır hangi modeli seçeceksen.

Kasanızın tam ismi/modeli ve ekran kartınızın tam olarak modeli nedir?
LENOVO 90g80040tx MARKA MODEL BUDUR GTX 1050 2GB EKRAN KARTI MEVCUT İÇİNDE ŞUAN
çok teşekkür ederim ...
Arkadaşlar Bilgisayarın Güç Kaynağı konusunda hiç bir bilgi yok ne kadar olduğuna dair

yeni güç kaynağı alsam tavsiyeleriniz var mıdır ?

Bende RTX 2060 kullanıyorum Ryzen5 2600 ile. Bugün 12 senelik 500Watt'lık güç kaynağım bozulmuş, güç kaynağı alıp taktım sisteme. Aşağıdaki linkteki güç kaynağını aldım bugün, mesela bu olabilir. 500-550-600Watt'lık bir güç kaynağı yeterli olur.

Eğer Vatanbilgisayar gibi bir yerden alacaksan. 12Volt kanalı tek olan bir güç kaynağı iste, en az 500Watt'lık onlar sana yardımcı olurlar.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ancak 600 ve 900 Watt arası bir şey düşünüyorum ben parçaları belli aralıklar ile güncelleştirmeyi planlıyorum ve buna karşı biraz sağlam bir güç kaynağı almayı planlıyorum bizim evde elektrik ile ilgili çok problem yaşanıyor bu konuda da biraz tedirginim ..

Evde elektrikle ilgili problemlerin varsa, elektrik çok kesiliyorsa yada voltaj düşmesi çok oluyorsa istersen en iyi güç kaynağını al yine bozulabilir parçaların. Onun için güç kaynağıyla beraber kesintisiz güç kaynağı da alman gerekir. Mesela şunun gibi alırsan bilgisayarını korur.

900 Wattlık bir güç kaynağına hiç gerek yok. En fazla 600Wattlık bir güç kaynağı al yeterli olur. Ekran kartları ve işlemciler yenilendikçe aksine daha az güç harcıyorlar. İlerde de 600Watt yeterli olur merak etme.

Eyvallah teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…