RTX 2060 mining sırasında çok ısınıyor ve gürültü yapıyor

Kaç rpm de dönüyor %65 de. Birde UW uygulamadan sadece klasik afterburner ayarlarıyla deneyin o şekilde kaç derece.

@browncwby Sorunumu çözdüğün için çok teşekkür ederim hocam, zamanına emeğine sağlık
Rica ederim her zaman

Kaç rpm de dönüyor %65 de. Birde UW uygulamadan sadece klasik afterburner ayarlarıyla deneyin o şekilde kaç derece.
Afterburner'da voltaj ayarı kapalıydı default olarak. Bir an onu unuttuğum için ilk seferde voltaj ayarlarım uygulanmıyordu. Şimdi undervolt düzgünce çalışıyor. Kart 61 derece ve %45 fan hızı.

Elinize sağlık.
3060ti da en fazla kaça kadar düşebiliyor watt. Şuan ben 135-145 aralığındayım.

Bu ne oluyor? Ben Power limit kısmına hiç dokunmadım fakat diğer ayarları yaptığım için ekran kartını (RX580) 90W'da sabit tuttum.
Ekran kartının güç limitini belirliyor. Bu sayede mh/s kaybı çok çok minimal olmasına karşın çektiği elektrik kayda değer seviyede düşüyor ve kart daha serin çalışıyor.

Hocam bende alternatif bir çözüm yöntemi önermek isterim. Power limit veya Core clock u hiç değiştirmeden yani ikiside standart ayardayken afterburner de curve editor' u açıp solda gözüken frekans değerlerinden 1100 veya 1150 Mhz ye denk gelen noktaya tıklayıp Ctrl + L yapıp frekansı sabitleyin. Böylece Ethash de miner(madenci yazılımı) çipi kullanmadığı için frekansı düşürüp hem toplam watt değeriniz düşer hem de kart çipi daha az voltaj çekeceğinden çok daha serin çalışacaktır. Tabi bu dediklerim sadece ethash ve etchash algoritması ile kazılan Eth,Etc.. gibi coinler için geçerli. Ben uzun süredir bu şekilde kullanıyorum kartım 50 dereceyi pek geçmiyor.
Merhabalar bende rtx 2060 inno 6gb modeli var . 28.22 olarak kazıyor. Ayarlarda bir yanlışlık mı var anlamadım.
Hocam sizin ayarlarınızda gayet doğru aslında ama kartların kullandığı memory çip markası farkı sebebiyle Mh farkı olabiliyor. Örneğin benle aynı karta sahip bir arkadaş 45 Mh leri görebilirken ben 42 leri göremiyorum. Sebebi arkadaştaki memory çipi Samsung iken bendeki Micron. Samsung Memory çipler mining konusunda gerçekten iyiler.

Son düzenleme:
Elinize sağlık.
3060 Ti da en fazla kaça kadar düşebiliyor Watt. Şu an ben 135-145 aralığındayım.

Sıcaklığınız ve fan hızınız kaç? Watt değeri 120'ye kadar düşürülebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…