RTX 2060 OC Düşük GPU Kullanımı

Olabilir dostum bir de monitör 244 Hz destekliyor diyor o 144 Hz olmasın çünkü 244 Hz diye bir monitör bulamadım. 144 Hz ise oyundan ya da ekran kartı ayarlarından sınır koymuş da olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şunu belirteyim. Zaman zaman FPS uçakta havaya bakarken 200'ü geçiyor. Monitörlük bir sıkıntı yok sanırım. Sıkıntı şurda, biz fazla FPS almak için ayarları kısmamız gerekmez mi? Ben ayarları kıstığımda FPS artışı olmuyor. Ekran kartı aynı FPS oranında işlem görüyor. Bu da ekran kartının %50 gibi bir kullanımına denk geliyor. Ancak benim istediğim düşük ayarda FPS'imin artması. Herkes bu şekilde yapmıyor mu? Yüksek FPS alabilmek için kaliteden ödün vermiyor mu?
Kaliteyi veya çözünürlüğü düşürmek bilinenin aksine ekran kartına binen yükü azaltacağı için FPS arttırmaz.
Ekran kartı modeli düşük olan arkadaşlar neden kaliteyi kısıyor hocam o zaman. Kaliteden ödün verirsek ekran kartının daha fazla FPS vermesi gerekir bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güçlü derken çoklu çekirdekte oldukça güçlü ama tek çekirdek performansı zayıf kalıyor. Oyunlarda önemli olan da bu. Ayrıca 2600 ile 2600X arasındaki fark yok denecek kadar az.
Oc ile 2600x, OC li bir 2600 dan çok çok daha iyi bir verim sunuyor diye biliyorum. Ama 2600 hiçbir şekilde 9400F i aratmıyor. Sadece oyunlarda 5 10 fps altında kalıyor ama onu da OC ile kapatabiliyorsun.

Çünkü kardeşim senin ekran çok iyi bir ekran kartı olduğu gönder gelsin low ayar ultra ayar farketmez her türlü oynatrım diyor. Ama işlemcin de diyor ki ben bu kadar gönderebiliyorum o dediğin arkadaşların ekran kartı diyor ki gönder gelsin ama işlemcisi diyor ki gönderiyorum da yavaşsın o fps bi işle sonra iste. Onlar da grafik ayarını kısınca işlemcinin gönderemediği kalan fps yi de ekran kartı işleyebiliyor ve sonuc fps artıyor. Seninkindeyse zaten işlemci o kadar gönderiyor grafik ayarlarını kısmak ekran kartını rahatlatır ama senin ekran kartı ultrada da rahat zaten o yüzden bir işe yaramıyor buna da işemci dar boğazı deniyor. Gerçi fpsler baya yüksek yani rahatsız edici bir darbogaz değil
Oc ile 2600x, OC li bir 2600 dan çok çok daha iyi bir verim sunuyor diye biliyorum. Ama 2600 hiçbir şekilde 9400F i aratmıyor. Sadece oyunlarda 5 10 fps altında kalıyor ama onu da OC ile kapatabiliyorsun.
Öyle de 9400f in rakibi 1600x olmalı ayrıca 2600x den başka 9600k, 9700k, 9900k bunlarla oyunda yarışacak bir işlemcisi var mı amd nin. Ben en düşüğünü söyledim 9. nesil intel işlemcilerinin. Ha renderde falan iyiler ama oyunlarda malesef fps kaybı oluyor. Darboğaz tam olarak gerçekleşmese bile fps kaybı oluyor. Optimizasyon ve tek çekirdek performansının etkili olduğu şeklinde yorumluyorum.

Yanlış biliyorsun hocam, aynılar. İntel'in K işlemcileri ile kıyaslamak lazım. K serisi işlemcilerle K olmayan işlemciler arasında ciddi fark var. Stok hallerinde bile fark büyük.

MSI AFTERBURNER benzeri programlar CPU kullanımı hesaplarken artık adına sanal izlek mi dersiniz thread mi, onları da hesaba katıyor. 2600 için 6 çekirdek + 6 thread olan işlemciyi 12 çekirdekmiş gibi hesaplıyor. Birçok oyun o threadleri kullanmıyor malesef.
Bu kaba hesapla MSI AFTERBURNER ile görülen %50 işlemci kullanımı demek, gerçek çekirdeklerin %100'ü demek olabilir. Bir nevi işlemci darboğazı olabilir.
Oyunlar için Ryzen işlemcilerin düşük CPU kullanım oranı gibi görünen bu veriler kullanıcıları yanıltabiliyor. Oyunlarda sanki kullanılmayı bekleyen iyi bir yüzde var da geleceğe yönelik yatırım zannedebilirsiniz bu tarz yüksek FPS beklentilerinde.
Zamanında AMD ekran kartlarında 256 bit kart 192 veya 128 bit Nvidia karttan daha iyidir diye az kart satmadı. Ben de düşmüştüm bu reklama tabi ki.
Beklentiniz güçlü ekran kartı ve yüksek FPS ise İntel' in mimarisi bariz önde.
Yeni furya başlayacak islemcilerde, bizimki daha küçük nanometre diye. Bu sayılardan ziyade oyun performansı daha objektif ve pratik sonuç verir oyuncu için.

R5 2600 ile 2060 hiçbir şekilde dar boğaz yapmaz. R5 2600 işlemcisi, 2070'i de besleyebilecek bir işlemcidir. Hatta ve hatta 2080'i bile besleyebileceği söyleniyor. F/P bakımından dünyadaki en iyi işlemcidir şuan. İstediğiniz yerde araştırabilirsiniz zaten göreceksiniz. O yüzden dar boğaz konusunu konuşmak pek mantıklı gelmiyor. Dar boğaz yapacak sistem bellidir zaten.
Bu arada yanlış bilmiyorum dostum. Bizzat kullanıcılardan öğrendiklerim bunlar. Kaldı ki bu konunun altındaki olayın işlemci gücüyle de hiçbir alakası emin olun yok.

Edit : Hiçbir şekilde AMD fanı da değilim. O tarz boş işlerle işim olmaz.

Kaynak gösterdim hocam. Kullanıcı test etmeden çekirdek gücünü nereden bilsin ?
Alakası yoksa çözüm üretin o zaman.

Kaynak gösterdim hocam. Kullanıcı test etmeden çekirdek gücünü nereden bilsin ?
Alakası yoksa çözüm üretin o zaman.

Ya kardeşim git nereye bakıyorsan bak, i5 9400F ile 2600 arasında stock haldeyken 5 - 10 FPS fark oluyor. OC ile de o arayı kapatıyorsun zaten. Bir diğeri ise, R5 2600 ile 2600X aynı maynı değil. Gidin nereden izlerseniz izleyin 2600 ile 2060'ın bin türlü test videosu var. 2600X'in bin türlü test videosu var. Hiçbir şekilde dar boğaz söz konusu değil. Öğrenmişsiniz bir darboğaz, her şeye "darboğaz, darboğaz." Ne alakası var dar boğazla şu olayın ya?

R5 2600 her türlü besleyebiliyor 2060'ı, 2070'i. Utanmasa 2080'i de besler diyorlar kaldı ki videosunu bile izlediğimi hatırlıyorum mis gibi de besliyordu. İşlemci gücüyle alakası falan yok bu işin.

Akıl var mantık var bir kere işlemci gücüyle alakası olsa, grafikleri düşürdüğün zaman inanılmaz FPS kaybı yaşaman lazım. Bunu yaşıyor mu arkadaş? Yaşamıyor göründüğü gibi. O zaman sorun başka bir şeyde. Zaten garip bir sorun orası da ayrı bir konu.

Önce olayın neyden kaynaklandığını bulabilirsek işlemci gücünün tartışmasının bittiğinde, çözüm sonrasında gelir zaten dert etmeyin.

Kaynak istiyorsan internette bol bu arada dostum. Bir tane değil yani bakabilirsin.

Ben 9400F den bahsettim mi hiç? Okuyor musun yazdıklarımı?
Video izleyip ahkam kesmek doğru bir davranış değil. Ayrıca 10 FPS'de az bir fark değil. Ekran kartı için az olabilir ama işlemcide 10 FPS fark bence çok. İ7 ile i5 işlemciler arasında o kadar fark yok mesela.
Bu forumda bir konu vardı orada birçok insan 6600K ile 2060 ın darboğaz yapacağını bunu savunanlar ise R5 2600 tavsiye edeiyordu. 2600X ile 6600K'nın OC sonuçlarını ekliyorum. 6600K benim işlemcim 4.6 GHZ'da.

Dosya Ekleri

• 6600k.PNG
    20,2 KB · Görüntüleme: 57
  • 2600x.PNG
    2,8 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…